Здраве и спорт - 2021-03-21 08:03:10

Митко Бербатов се кандидатира за президент на БФС

Здраве и спорт Митко Бербатов се кандидатира за президент на БФС

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС на конгреса през юни. До момента се знаеше, че той ще е в екипа на досегашния член на изпълкома Петър Величков. Двамата остават заедно, но този път един от най-добрите футболисти на България за всички времена е решил да мине напред, съобщи "24 часа".

Очаква се Бербатов да получи подкрепатата на знакови лица в българския футбол, като бившия капитан на националния ни отбор Стилиян Петров, който със сигурност ще му помага. Петров има доста добри международни връзки, след като завърши магистратура по програма на УЕФА.


На 13 май, когато се оттегли от националния отбор на България, Бербатов заяви: Аз се оттеглям от националния отбор, не от България. Аз си оставам българин, и се надявам хората да уважат решението ми. Когато някой ден не съм активен футболист, можете да ме потърсите, за да ви оправя футбола. Сега пазя дистанция, но след няколко години ме потърсете, и ще ви кажа нещата.


Бербатов прекрати кариерата си на 19 септември 2019 г. След това завърши НСА, специалност "спортен мениджмънт" и има треньорски лиценз "А". В момента е помощник-треньор в "Етър".


Източник: "24 часа" 

Последни новини