Здраве и спорт - 2020-05-30 11:30:56

7 съвета за по-стегнато тяло през лятото

Здраве и спорт 7 съвета за по-стегнато тяло през лятото

С идването на топлите дни идват и проблемите с излишните килограми. Пробвате дрехи от миналата година и не ви стоят добре или направо да си кажем едвам влизате в тях. Понякога само няколко килограма отгоре може да ви накарат да изпаднете в депресия…


Сега е времето да вземете мерки и да оправите фигурата и самочувствието си и най-вече да се чувствате добре в тялото си. Най-важното нещо за отслабването и изгарянето на мазнини е бързия метаболизъм. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат в това начинание.1.Намерете и елиминирайте скритите калории в менюто си! 

Това са предимно храни, които не са важни за тялото, но са изключително калорични и се натрупват под формата на мазнини. Изключете ги напълно от менюто си и ще имате веднага резултати.

Чипсове, снаксове, безалкохолни напитки, натурални сокове, алкохол (изключително калоричен), торти, пасти и всякакви други храни съдържащи захар. Пържените храни, прекалено мазните ястия, манджите със запръжка. Премахнете пържените картофи и изобщо картофите готвени с мазнина.2.Закусвайте!

Стара народна мъдрост гласи, че закуската е най-важното хранене в деня. Ако не закусите организма влиза веднага в защитен режим и се забавя. Съответно не само, че няма да отслабнете, но и ще трупате килограми. За тези от вас, които „нямат време” да закусят или „не ми се яде сутрин” ви предлагам да си правите смути от плодове, малко овесени ядки и по желание бадемово или соево мляко. Идеален старт за деня. 


3.Яжте често и по малко!

По този начин ще държите метаболизма „на висока скорост”, ще се чувствате леко и няма да имате нужда от запаси под формата на мазнини.


4.Яжте храни богати на белтъчини!

Яйца, крехко свинско и телешко месо , риба, сурови ядки, варива (леща, фасул, грах, нахут)

По време на отслабването се губи огромно количество мускулна маса и не чак толкова мазнини Органите в тялото имат нужда от градивни елементи при подмяната на клетките и това са белтъците. Ако не ги доставяте редовно на тялото то започва да взима от мускулите.


5.Правете си разходки всеки ден.

На всеки един човек ежедневието е доста различно. Затова за тези от вас, които прекарват голямата си част от деня зад бюро препоръчвам дълги разходки на чист въздух. Така ще компенсирате застоя и забавянето на метаболизма по време на обездвижването. Ще накарате лимфната си система да работи, а тя отвежда ненужните неща извън тялото. Затова поне веднъж дневно се разхождайте 30на минути


6.Спортувайте!

Изберете си някакъв вид спортно занимание като фитнес, Тае Бо, Зумба, Канго, Кросфит и т.н. Така ще изгаряте натрупаните калории, ще се стегнете и ще бъдете здрави. Ще завържете нови социални контакти, ще се разнообразите и ще се отървете от излишния стрес. 


7.Наспивайте се!

Една от причините за забавен метаболизъм е недостатъчния сън. Човешкото тяло се опитва да намали разхода на енергия, когато не сме си починали добре и така не само, че няма да отслабваме, но и ще пълнеем.


Следвайки тези 7 правила вие винаги ще сте стегнати и здрави. Ще се освободите от излишните килограми и ще се чувствате отлично във своето тяло.


Автор: Александър Проданов


Снимка: Йоана Попова