Общество и култура - 2024-02-19 10:04:36

Община Пазарджик стартира кампания „Чиста детска пролет“

Общество и култура Община Пазарджик стартира кампания „Чиста детска пролет“

Община Пазарджик започва кампания, която си поставя за цел до първа пролет всяка деттска площадка да бъде приведена в чист и подреден вид за децата на града и селата. Това обяви кметът на града Петър Куленски.Кампанията ще цели задаването на нов стандарт за това как се поддържат пространствата за детска игра в община Пазарджик. С това се полагат основите и на по-широка програма, с която да се подсигури и облагородяването на обособените зони за деца, и тяхната посттоянна поддръжка от екипите на общината.Ето какво сподели кметът Петър Куленски:


Всяко дете заслужава детство, изпълнено с много игри и забава. За целта е нужно обаче да се грижим за това всички деца да имат подходящи условия, в които да играят щастливи и безгрижни. 

Ето защо обявявам началото на кампания „Чиста детска пролет“. В нейните рамки до “първа пролет” Община Пазарджик ще се погрижи всяка детска площадка в града и във всяко едно село да бъде почистена. Така ще подсигурим още от началото на пролетта, когато времето ще позволи все по-често излизане навън, децата ни да могат да играят в чиста и подредена среда. 


С това ще положим основите и на по-широка програма, с която да подсигурим и облагородяването на обособените зони за детска игра, и постоянната им поддръжка в прилежен вид. Заедно с кметовете на населени места ще постигнем нов стандарт на поведение от страна на общината, който да поддържа стриктно и качествено обособените площадки за детска игра навсякъде, без значение от това дали е в града или в селата. Включвам се лично в осъществяването на случайни проверки, с което да подсигурим нови нива на контрол за това в какви условия играят децата ни. А условията за децата ни са от първостепенна важност за нас.


Чистотата на града във всичките ѝ измерения е абсолютно право на всеки един жител и следва да се постига със засилен контрол от страна на институцията. Това е и фокус на нашето управление. В същото време обаче всички ние, като общество, трябва да се стремим да оставяме чисто след себе си. Вярвам, че един чист, подреден Пазарджик, с чисти и поддържани улици, създава комфорт, удоволствие, удовлетворение от избора ти да живееш точно там. Искам да постигнем това за Пазарджик, за да дадем нов тласък на развитието на общината ни.


Последни новини