Общество и култура - 2021-11-05 09:14:41

Мъж подари колата си на лекар на първа линия

Общество и култура Мъж подари колата си на лекар на първа линия

Мъж дари автомобил на медик, който се бори с коронавируса на първа линия. С обява в социалните мрежи Димитър решава да подари стария си автомобил на „герой на нашето време“, както нарича медиците. Условието за наградата е есе.


Получава десетки писма, а колата избира да отиде при реаниматор от „Пирогов“. Д-р Десислава Иванова дори не подозира за конкурса - номинирана е от колеги.


„Благодаря, че ме избра и на хората, които са ме номинирали. Това е някаква оценка на усилията, които години съм полагала да бъда това, което съм“, казва жената пред БТВ.


От малка мечтае да спасява животи, а днес казва, че често се чувства безсилна, защото има дни с повече загубени отколкото спасените животи.


„Неваксиниран човек, който явно не е спазвал мерките - на кратко, това седи зад историята на всяко едно освободено легло напоследък“, казва Иванова.


Близки номинират д-р Иванова, не само заради усърдната ѝ работа - детото ѝ не получава достатъчен брой точки за градина в София, затова семейството всеки ден го кара до съседен град.


Дарителят не пожела да говори пред камера. Обясни, че не го прави, за да получи известност.


Източник: Novini.bg

Последни новини