Свободно мнение - 2021-10-27 19:09:47

Любомир Гечев – от Пазарджик до Швейцария и обратно – част 1

Свободно мнение Любомир Гечев – от Пазарджик до Швейцария и обратно – част 1

Един пазарджиклия за политиката, семейството и проблемите на Пазарджик-Господин Гечев, преди да започнем с въпросите и темата от заглавието , бихте ли ни казали няколко думи за вас.

-Здравейте. Роден съм и израснал в град Пазарджик. Възпитаник на Езиковата гимназия. Щастливо женен с прекрасна съпруга и невероятен син, който в момента е първокласник тук в Пазарджик. -Доколкото знам доста години сте прекарали в Германия и Швейцария, а сега сте отново в Пазарджик и сте кандидат от листата на Демократична България за предстоящите парламентарни избори. Как се стигна до тук?


Гечев: Да, наистина аз съм кандидат от листата на Демократична България в Пазарджик – бюлетина 30, преференция 103. Как се стигна до тук? Това беше едно дълго, почти 20 годишно пътуване, което ме отведе в 3 различни държави. Първата, в която попаднах беше Германия, където продължих образованието си след гимназията. След това над 15 години заемах различни мениджърски постове в големи международни компании. Работата ми ме отведе последно в Швейцария, където прекарах 7 години преди да се прибера със семейството ми преди около 2 години в моя роден град.
Изглежда сте имал добра кариера, а и сте живял в Швейцария- една богата и добре уредена държава.  Какво Ви накара въпреки това да изберете България и по-конкретно Пазарджик?

Гечев: Въпреки че в Швейцария имах един спокоен и добре уреден живот, аз винаги вътрешно се чувствах като дърво без корени. Воден от тази носталгията по моята родина,  но най-вече поради желанието да отгледам детето си, което се роди в Швейцария, като българин, решихме със семейството ми да се завърнем обратно. Тук искам специално да благодаря на прекрасната ми съпруга Даниела за безрезервната подкрепа в това решение, както и на малкия герой Адриан, който нито за момент не се оплака от тази промяна, въпреки че за децата понякога това не е лесно.


Какво заварихте в България

Гечев: Аз никога не съм губил връзката си с България и имах представа каква е ситуацията тук, но след завръщането ми имаше доста неща, които ме изненадаха неприятно. Въпреки известен икономически напредък в последните 10 години, обществото ни направо е доведено до състояние на пълна разруха – завладяна държава, местни феодали, за които законът не важи, корупция и мачкане на всеки бизнес и човек, който не слугува на властта. Тотално безхаберие и посредственост във всички институции. Хора, без подходящо образование и квалификация са депутати или заемат постове, където трябва да взимат важни за цялото общество решения. Ниво на образованието под нулата. Демографски колапс и обезлюдяване на цели региони. Мога да изброявам до безкрай.Описвате една не много благоприятна картинка

Да, наистина не е много приятна. Но това е и една от основните причини да се захвана с политическа дейност. Смятам, че е важно никога да не се примиряваме с несправедливостта и винаги да се опитваме да променим каквото можем. Аз искам да допринеса за смяната на това статукво и полагането на основите на една просперираща България.Какво искате да се случи и за какво ще работите

Аз истински вярвам, имайки и погледа от много други места, че нашата държава има потенциал да бъде едно прекрасно място за живот. Искрено искам и се надявам, че децата ни могат да израстват в една просперища държава, да се гордеят с родния си край и над 1300г. държавна история, бабите и дядовците ни да получават достойни пенсии и да не виждат своите внуци само по скайп, всеки да се чувства спокоен да развива бизнес, истинските престъпници да са в затвора, а не на високи държавни постове, градовете и селата в България и конкретно в Пазарджишка област отново да са пълни с живот.Звучи наистина хубаво

Да, аз вярвам, че това е напълно възможно. Хората на Пазарджик и България притежават таланта, уменията и знанията да го постигнат. Просто трябват способни хора със сърце, които истински искат да променят нещата и са готови да работят денонощно за това.Благодаря Ви г-н Гечев. Наистина беше хубаво да срещна един способен и образован пазарджиклия, който е решил да отгледа детето си тук, вместо в Швейцария и е наистина готов да се бори за една по-добра България.

Благодаря Ви и аз. И не забравяйте Демократична България, бюлетина 30, преференция 103 ( смее се )