Новини - 2022-03-13 16:24:27

Борисов към ГЕРБ: Много искаха да ме сменят, да остане дворът без овчарско куче! Няма да стане!

Новини Борисов към ГЕРБ: Много искаха да ме сменят, да остане дворът без овчарско куче! Няма да стане!

"Много искаха да ме сменят, много искаха дворът да остане без овчарско куче. Искам да благодаря на моите съратници, че не се подведоха. Още имате нужда от мен, много са подли, много са зли. Аз самият ще ви кажа кога с Веждичката ще си отидем да правим пластики". Това бяха финалните думи от словото си Бойко Борисов пред форума на партията.По темата войната сме категорични и няма оправдание да бъде пощаден агресора, подчерта Борисов пред делегатите  на 7-то Национално събранае след като отново бе преизбран за лидер на партията.


 

Когато гинат хора, има само един интерес - човешкия живот.Да кажеш днес, че си против санкциите, това е възмутително, подчерта Борисов.БСП вече не са ни основният противник, тях все ги побеждаваме, посочи лидерът на ГЕРБ.


 


"Нашият Конфуций, Томислав Дончев, каза че това е коалиция на омразата. Защо да ни мразят - че са били на заплата при нас, че са яли бял хляб от нас, че ние сме ги предлагали за министри, какво им направихме, че да ни мразят.Четворната коалиция се бори само постове и пари", посочи лидерът на ГЕРБ.


 


Борисов се обърна към министър Нинова: Спекула ли е да произвеждаш ток за 50 лв от Козлодуй и да го продаваш на 600 за бизнеса?


 

Борисов припомни случая с уж крадената джипка на Владислав Горанов, която вече му била върната. "Лошият вкус остава", каза Борисов, - "Не било компютри, а компоти."


Ние градивно дадохме модел как да се справим с цената на  тока. Ако ние управлявахме, цената на тока щеше да се вдигне само с 2-3 процента, каза Борисов. Държавните спекуланти правят и спекулата с житото, категоричен бе лидерът на ГЕРБ."Същият болен мозък, който палеше маски, сега клати държавата. При ГЕРБ се вдигаха доходите, при тези от 50 лева токът стана 650. За секунди секретно се краде ток и газ. Не ни подкрепят да се дадат пари за църквите, джамиите, синагогите, училищата, болниците. Предлагаме готови решения, не ги приемат. Ние не на думи сме евроатлантици като ДБ, на които им избяга младежката организация. Предложихме да ги подкрепим, те нищо не приемат. Но пък сме клатили държавата, като предлагаме предсрочни избори. Цяла година нямат план за възстановяване и развитие. Така 23 милиарда лева стоят в Брюксел, можеха вече те да са ги изхарчили. Имаме посттравматичен рефлекс, защото гледаме да се обединим за стабилно управление", разкри още той."Много хора ме предупредиха да не се заиграваме с ПП-тата, защото виждат инстинктивно, че с тях нещо не е наред. Вицепремиер написа, че се крадяло по 10 милиарда на година, после Василев каза, 8 милиарда, Петков ги намали на 4. А те всяка седмица се набълбукват с дългове и задължават следващото поколение. Тази ли промяна желаете?


 

100 пъти си поръсихме главата с пепел, със сол, всички вини приехме, само да има мир. И тези хора говорят за парламентаризъм. Без кворум и без финансов министър приеха бюджет. Във време на война трябва да сме единни. Дори на националния си празник се разбутахме на Шипка. Не ние сме наложили омразата. Мая Манолова ме мрази, защото беше омбудсман при мен", коментира той.


 

Борисов обяви, че напълно подкрепя ГЕРБ да работи за ново управление и допълни, че структурите в страната са категорично против партията да подкрепя по какъвто и да е повод управляващата коалиция.Председателят на парламента, който му се виждал умно момче, казал, че за спекулата с олиото също била виновна ГЕРБ. Най-силно искам още днес войната да спре, за да възстановим и нашия регион, заяви още Борисов.