Новини - 2021-05-21 09:02:03

Зоран Заев: Как всички останали хора произхождат от маймуните, а само македонците от българите?

Новини Зоран Заев: Как всички останали хора произхождат от маймуните, а само македонците от българите?

Скопие: В опит да убеди бившия си български колега Бойко Борисов в цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност, премиерът на северната ни съседка Зоран Заев го е попитал как е възможно само македонците да произхождат от българите, пише сръбският сайт "Политика".

„Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички произхождаме от Адам и Ева. Как само македонците произхождат от българите“, е казал Заев в разговор с Борисов.


Заев отново е повторил, че „проблемът с България е смешен“. „Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените“, отбеляза северномакедонският премиер. Той добави, че историко-образователната комисия трябва да разработи всички възможни аспекти и да намери решение за всички исторически личности и по този начин да ни направи приятели, а не да ни разделя.


Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави. Чрез глави и клъстери идват милиони за подкрепа, за да ви мотивират и да ви насърчат наистина да покажете ценностите и ефектите от реформите в страната“, посочи лидерът на югозападната ни съседка.


Той оцени, че българският народ е показал на предишните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблемите.


Автор: Агенция "Фокус"