Женско царство - 2020-05-23 20:56:00

Здравни ползи от танците – ще се изненадате

Женско царство Здравни ползи от танците – ще се изненадате

Все повече институции се обръщат към алтернативните начини за лечение, а танците безспорно са един от начините пациентите да се почувстват по-добре по естествен начин, без да се налага да употребяват лекарства.

Факт е, че все още сме култура, която търси бързите и лесни решения, а какво по-лесно от това да вземеш хапче за всеки симптом? Е, само си помислете как личният ви лекар ви предписва уроци по танци вместо аспирин или антидепресант. Звучи като революция в здравеопазването, нали?

Танцът е много полезен: ето как можем да си подобрим здравето с това приятно занимание.

1. Добре е за работата на сърцето

Танцът – това е едно от физическите упражнения, което най-често се препоръчва от медицински специалисти. Физическото натоварване е изключително важно за цялостното здраве, защото подобрява сърдечната честота.И тук танцът е несравним. Той е невероятно полезен за здравето на сърдечната система.


2. Помага за подобряване на паметта


Проблемите с паметта се проявяват постепенно, както и много други здравословни проблеми, а това също е свързано с неправилен начин на живот.

По тази причина трябва предварително да се грижим за себе си. Един от най-добрите начини са физическите упражнения, а танцът е идеален вариант.

В допълнение към факта, че танцът увеличава притока на кислород към клетките, той дава положителни емоции. Танцът е чудесен начин за защита на здравето на мозъка.

Друга причина да се занимавате с танци е, че ще подобрите паметта си и ще развиете способността да решавате няколко задачи едновременно.


3. Танцът помага да се справите със стреса


Вероятно вече сте разбрали, че танцът носи щастие и забавление. За да премахнете всякакви съмнения в това, просто погледнете лицата на тези хора, които редовно танцуват.


Музиката, която е неразделна част от всеки танц, приканва човека да се движи по един или друг начин. Ние движим ръцете и краката си, в определен ритъм, дори не да не искаме.


В допълнение, всяко движение е отговорно за стимулирането на хормоналната функция, по-специално за производството на ендорфини и серотонин, известен като  хормон на щастието.


Това помага да се премахне тревожността, да се отвлече вниманието от проблемите през деня и в крайна сметка ще помогне за справяне със стреса.


4. Танцът ни направи по-силни


Физическите способности са основа за правилното развитие на човека, това ни определя от раждането до смъртта. Проблемът е, че с течение на времето някои от физическите параметри намаляват.

Трябва да работим върху себе си за подобряване на естествените си физически  данни, за да станем по-силни.


Кои са те?


Те могат да бъдат разделени на две основни групи:


Основни физически способности:


-мощност

-скорост

-издръжливост

-гъвкавост


Координация на движенията:


-ритъм

-адаптация

-баланс

-ориентация

-синхронизация

-реакция


Танцът подобрява всички тези показатели, особено баланса, координацията, ориентацията и гъвкавостта. Разбира се, всичко зависи от типа танци.


Източник: zdrave.ws