Новини - 2020-11-25 07:58:31

Затваряме! Приеха мерките

Новини Затваряме! Приеха мерките

На извънреден брифинг Националният оперативен щаб обяви, че приема новите противоепидемични мерки за справяне с коронакризата. 


Мерките са следните:


-Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции на територията на република България. 


-Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли


-Преустановява се провеждането на семинари, конкурси и обучения в присъствена форма


-Преустановява се провеждането на всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение се допуска само за театрите, при заетост на местата до 30% от общия капацитет и физическа дистанция от 1,5 метра.


-Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека. 


-Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия за деца до 18 годишна възраст. Всички спортни мероприятия за лица над 18 годишна възраст се провеждат без публика. 


-Преустановяват се посещенията във фитнес центровете.


-Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечение. Допускат се само доставки на храна до дома и офиса. 


Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина. 


-Преустановяват се посещенията в търговски центрове с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки, дрогерии, зоомагазини, оптики, банки, застрахователи, телекомуникационни услуги. Отваря се скоба, че малките квартални магазини ще работят, затварят се големите търговски обекти тип "Мол". 


-Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания, екскурзии с организиран транспорт в страната у чужбина.Мерките ще влязат в сила от петък 27.11.2020 и ще продължат до 21.12.2020