Женско царство - 2020-12-19 17:04:29

За липсата на мотивация

Женско царство За липсата на мотивация

Наистина ли вярваш , че нямаш време или това е поредното оправдание , с което се опитваш да замаскираш липсата на мотивация ?Помисли добре ! Наистина спри и се замисли - какво в действителност те възпира?


Дали е страхът от непознатото , който се прокрадва като неканен гост ?


Дали е несигурността , че няма да се справиш с тази нова за теб мисия ?


Дали е ленивостта , която те подканва да се отдадеш на сладките удоволствия , без излишен стрес ?


Дали е недостатъчната подкрепа от хората около теб , което те кара да се съмняваш в качествата си ?


Днес едно ни спира , а утре друго и искаме ли - оправданията ни няма и да свършат .Но какво всъщност печелим от това ? Ами няма да е нищо различно от нещата  , които  сме получавали досега. Защото няма как да очакваме различен резултат , ако вършим всичко по старо му .Истината е , че богат и пълноценен живот не се изгражда , когато бягаме от дискомфорта.Всеки от нас в дадени моменти заявява пред себе си желанията си - някои твърде илюзорни на пръв поглед , други  пък реалистични . Винаги ще има хора, достатъчно смели, за да поемат рискове и да променят живота си ; хора, които биха се отказали от познатия и предвидим живот ; които вярват достатъчно в собствените си сили и възможности и са готови да заплатят необходимата цена, за да постигнат своите желания.Коя е движещата сила при тези хора ли ?


Мотивацията - желанието за промяна . Да , тя също има своите приливи и отливи и ние като хора сме твърде подвластни на настроенията си и заобикалящите ни обстоятелства .Няма как винаги да дадем максимума от себе си , но дори и в дните , в които сме загубили своя фокус е по-добре да положим дори и минимални усилия , които да доведат до нашия напредък. Защото оставяйки се на течението , в чакане на по-добри дни - в един момент ще се запитаме кога отлетяха годините и какво постигнахме.Ето и няколко стъпки , които биха ти помогнали да откриеш и запазиш своята мотивация : Заобиколи се с тези хора , на които се възхищаваш .Тези , които биха те обогатили и помогнали за твоето развитие . Помисли къде би искал да се намираш . Има ли хора в обкръжението ти , които се там , където ти искаш ? 


Ако пък все още не си ги срещнал - то не губи време и ги намери . И разбери  , че с какъвто се събереш - такъв ставаш и ти .Обърни внимание на това какво  допускаш до съзнанието си . Едно от нещата , които изграждат личността е потокът на информация , която възприемаме ежедневно . Ти си книгите и статиите , които четеш ; предаванията , които гледаш ; музиката , която слушаш ; хората , с които общуваш .Потърси нови стимулиХаресва ли ти възбудата , която усещаш опитвайки нещо за първи път ...постепенно откриващи се нови възможности ?


Когато правим нещо ново , предизвикващо ни - в тялото ни естествено се отделя невротрансмитерът допамин, който се свърза с “центъра на удоволствието “ и помага за повишаване на мотивацията ни.Повярвай в себе си  Знай , че в теб се крие много по-голям потенциал , отколкото предполагаш и ти можеш да дадеш много повече на света . И ако си вярваш , че си твърде малък , за да направиш промяна - помисли колко приятен би бил сънят в стая , в която е влязал комар .Ти си - това което мислиш за себе си . Например ако се възприемаш за авантюрист - то ще търсиш приключенията . Или пък ако си уверен , че си способен - то ще успееш .Постави си ясни и осъществими целиКои са твоите идоли ? А как мислиш , че са стигнали там , където са ? Късмет или упорита работа , последователност и отдаденост ?Започни от малките стъпки , които ще те отведат до крайната цел. И не забравяй да спреш за малко и да погледнеш изминатия път . Така ще си спомниш през какво си минал , как си успял , от къде идваш и това ще бъде твоят стимул да продължиш.


Карина Делова - Gourmet FitCulture
Последни новини