Новини - 2021-11-10 18:09:56

Василена Загорска, "Продължаваме Промяната": Продължавам промяната, защото искам българите да останат да живеят в родината си

Новини Василена Загорска, "Продължаваме Промяната": Продължавам промяната, защото искам българите да останат да живеят в родината си

Василена Загорска е кандидат за народен представител от политическа партия "Продължаваме Промяната" в 13 МИР-Пазарджик. Тя е на 36 години, родом от областния град, където живее и в момента. Завършила е средното си образование в МГ „Константин Величков“, а магистърската си степен е придобила в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работи в сферата на финансите в просперираща компания в нашия регион. Като всеки гражданин вярва в промяната.Г-жо Загорска, избрахте за свои лидери Кирил Петков и Асен Василев. С какво ви спечелиха и мотивираха да се включите в техния политически проект?

Те са хора, които притежават комплексни качества-образовани са, амбициозни, искрени са и дават добър пример на обществото. Спечелиха доверието ми със своята увереност и отстояването на важните проблеми, върху които ще работим заедно с тях по пътя към промяната.
Живеете в Пазарджик. Кажете няколко думи за своя град и неговите жители-какви са неговите предимства, какво му липсва?

Пазарджик е областен град, чието основно предимство е разположението му в централна България, намиращ се в близост до най- големите градове, с което би могъл да се превърне в предпочитано място за живеене. Необходимо е да се подобрят възможностите за получаване на висше образование и създаване на условия за развитие на младите хора. В региона се наблюдава липса на инвестиции, хората напускат града, поради по-ниското заплащане и липсата на перспектива.
Избирателите на Пазарджик са активни и грамотни, а политиката е тема на разговор във всички социлни кръгове. Как приемат вас и новия проект на Кирил Петков вашите съграждани? Има ли настроение за промяна сред тях?

Определено има настроение и нагласа за промяна, но за целта трябва да се гласува масово от всички възрастови групи. За кратко време нашите лидери спечелиха множество съмишленици обединени с обща кауза за промяна към по-добро и смятам, че избирателите ще ни подкрепят, защото идеалите ни са общи.

Кои са основните национални проблеми, по които ще работите в следващото НС? Какви регионални приоритети си поставяте за работата си в област Пазарджик?

Ще работя за преодоляване на демографската криза, чрез създаване на възможност за намаляване на емиграцията и стимулиране на хората да се завърнат в родината си. Ще насоча усилията си за предоставяне на равностойни възможности за справяне със социалното неравенство и равен достъп за ползване на качествени здравни услуги, подобряване на комуналните услуги, инфраструктура, пътища и разбира се-образованието, което вече споменахме.

Вие сте част от една листа, съставена изцяло от млади хора. Какви са предимствата на младостта в политиката?

Членовете на нашата листа никога не са се занимавали с политика. Сега е моментът да влезем в политиката, защото сме непокварени, с нови виждания и идеи, с които ще променим застоя и потъването на българския политически живот. Всеки със своя опит и качества да допринесе българите да живеят достойно в родината си.
Представете си, че имате възможност да придобиете една суперсила. Коя бихте избрали и защо?

В случай, че получа суперсила, то това бих искала да е силата на истината, за да разобличавам лъжата и да превръщам калпавите хора в честни. Бихме живели по-добре.
Моля довършете изречението: Обичам България, защото...

Обичам България, защото тя е моят дом, където съм израстнала, и в който живея. Обичам я и искам да допринеса за това тук всичко да е наред, за да са добре и децата ни.