Новини - 2021-10-02 07:03:23

Валя Балканска и Богдана Карадочева влизат в Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков

Новини Валя Балканска и Богдана Карадочева влизат в Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков

Все повече известни българи влизат в Инициативния комитет, който ще издигне проф. Анастас Герджиков  за президент. Сред тях вече са и прочутата в цял свят народна певица Валя Балканска, Богдана Карадочева и писателят Стефан Цанев.


Валя Балканска вече потвърди пред БНТ, че е част от Комитета, защото за нея проф. Герджиков е ново лице и иска да го подкрепи.


И Теодосий Спасов обяви, че влиза в Инициативния комитет с аргумента, че ни трябва единение, а не разделение.


С подобни аргументи подкрепа за Герджиков заявиха също проф. Николай Овчаров и на проф. Румяна Коларова.


"Смятам наистина, че той е човек, който може да умиротвори нацията. Честно казано, това е голямата ми мечта. Най-сетне да мирясаме, стига вече сме се конфронтирали българите. В края на краищата една нация, един народ сме. Мисля, че и с първите изявления, а и доколкото го познавам, това е човек, който действително ще допринесе в тази насока", каза проф. Овчаров в интервю пред националната телевизия.


"Активът, с който проф. Герджиков влиза като конкурент на Радев, е нещо, което аз високо ценя. При проф. Герджиков няма да има това желание да концентрираш власт, това желание да контролираш всичко. Това, което забелязваме при президента Радев. Също много важно е да подчертаем, че проф. Герджиков едва ли ще влиза в такъв тип бабаитлъкски стълкновения, на които е склонен Румен Радев", коментира от всоя страна проф. Коларова.


Подкрепата на ГЕРБ за кандидатурата на проф. Герджиков бе потвърден лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.