Новини - 2023-12-07 17:23:14

В Пазарджик отново ще има Коледен базар

Новини В Пазарджик отново ще има Коледен базар

Община Пазарджик организира коледен базар за всички граждани и гости на града. Мероприятието ще се провежда всеки ден от деня на запалване на елхата на 8-ми декември до коледните празници. 


Под надслов “Коледният базар на Пазарджик” събитието се организира изцяло от Община Пазарджик. Жителите на града ще се насладят на разнообразната програма в седмиците преди Коледа. На базара ще ги очакват любими коледни лакомства, които поддържат коледния дух у всеки. Всеки ден ще има и специална програма, в която с песни, театрални и танцови представления Община Пазарджик ще подари настроение за всички посетители. 


Освен постоянните събития, организаторите от общината са предвидили и специално място, на което ще могат да бъдат подкрепени различни благотворителни инициативи от целия град. 


Лично кметът Петър Куленски сподели: “Коледните празници са време за уединение, сплотеност, солидарност и подкрепата, която можем да реализираме заедно за благотворителни организации и социални инициативи, е ключова за това да лекуваме и държим общността ни здрава и силна. Приканвам всички граждани и гости да се потопят в коледните инициативи, които организираме, и с това да подкрепят и многото съдби, които имат нужда от нашата солидарност. Взаимопомощта е най-явният белег за развитието на едно общество - да покажем, че хората в Пазарджик можем много, когато сме заедно!”


Ето и програмата за първата тематична седмица “Театрален уикенд”, както и благотворителните инициативи, които можем да подкрепим на “Коледния базар на Пазарджик”:


        Програма Коледни мероприятия

Първа седмица

 08.12-15.12

 

08.12 петък- 18:00

Запалване на светлините на Коледната елха. Програма.  

09.12 събота- 11:00

1.Театрална къща „Пластилин“ с най-малките си възпитаници-рък.Людмила Даскалова,Детелина Стойчева-фрагменти от спектакъла „Пепеляшка“

2.НУ“Кирил и Методий“ с.Черногорово-стихотворения, песни и танци

10.12 неделя- 11:00

1.Младежки театър „Приятели“ към Младежки дом гр.Пазарджик,рък.Александър Братоев-„Зимна приказка“

11.12 понеделник-17:00

1.Мажоретен състав „Мистерия“,група по стрийт денс,воканла група за автентичен фолклор-към ОДК гр.Пазарджик

12.12 вторник - 17:00

1.Женска певческа група с.Овчеполци

2.ОУ „Отец Паисий“ с.Говедаре-изпълнение на деца

3.ОУ „Любен Каравелов“ гр.Пазарджик-Коледна пиеса и танц


Последни новини