Новини - 2021-04-19 08:35:06

Тошко Йорданов към Радев: Радваме се, че Президентството е във Вашите ръце!

Новини Тошко Йорданов към Радев: Радваме се, че Президентството е във Вашите ръце!

Ние от "Има такъв народ" сме щастливи, че президентската институция спазва законите и Конституцията на страната и не си позволява тълкуване, както им се иска на някои в определени ситуации. Това коментира преди малко Тошко Йорданов от ИТН на консултации в Президентството за съставянето на ново правителство на република България. Радваме се, че Президенството е във вашите ръце, допълни Йорданов.  Според него Радев процедира по закон и напълно прозрачно изпълнява дълга на президенстската институция. 
"Народното събрание може да приема и променя законите, това е неговата роля, но в момента тези закони, каквито и да са те, трябва да се спазват", коментира още депутатът. 
"Българските граждани определиха изключително важна роля на вашата партия. Сега към вас има големи очаквания от нашия народ. С парламентарната група на ГЕРБ-СДС дискутирахме тяхната възможност за съставяне на правителство. Те заявиха готовност за това, но има голяма вероятност то да не бъде прието от парламента", заяви от своя страна президентът Радев на своите гости.
Според държавния глава ситуацията в момента изисква съставянето на правителство, а Йорданов го увери, че Конституцията ще бъде спазена. 

Последни новини