Новини - 2020-10-15 06:12:43

Студентите поискаха оставката на правителството и главния прокурор

Новини Студентите поискаха оставката на правителството и главния прокурор

Българските студенти излязоха на протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Акцията започва от днес пред Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е организирана от студенти на СУ, към които се присъединиха и техните колеги от УНСС и Техническия.


Организаторите на протеста-студенти от Юридическия факултет на Алма матер-заявиха, че са уведомили Столична община за демонстрацията, а протестът им е мирен и към този момент нямат намерение да блокират кръстовища и булевари.


Младите хора заявиха, че всеки един от тях е протестирал по отделно, но след началото на академичната година е дошло време да организират общността си и да се включат в протестите като едно цяло, изисквайки оставката на правителството и главния прокурор. Те обявиха, че няма да се откажат докато изискванията им не бъдат изпълнени.


Българските студенти и в този момент са пред централния вход на Софийски университет с надписи "Оставка" на няколко езика, а от академичната общност вече се включиха в исканията за оставки още миналия месец, когато учени от БАН в отворено писмо поискаха оставката на кабинета .


Снимка: бТВ