Новини - 2021-05-12 06:52:23

Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на този служебен кабинет

Новини Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на този служебен кабинет

Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на този служебен кабинет. Това обяви служебният премиер Стефан Янев в първата си реч като такъв, след като президентът Румен Радев представи служебното правителство на тържествена церемония на "Дондуков" 2 преди минути.

Ще работя почтено при спазване на закона. Това ще очаквам и от своите министри. Ще работим заедно в полза на гражданите.


Основен приоритет по Конституция е провеждането на честни избори. Очаквам всички иснтитуции да работим организирано и да бъдем безкомпромисни за нарушенията. 


Не мога да се ангажирам, че за този период ще се справим с решаването на проблемите, натрупани през годините, но ще се опитаме, каза още Янев.


Ще положим необходимите усилия да имаме по-ефективна политическа комунукация, каквато обществото очаква от нас, допълни Янев.


Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията, обясни той за пандемията. Ще подадем ръка да възстановим диалога с бизнеса, особено на малките и средни предприятия, обеща служебният премиер. Той благодари на медиците и на учителите за работата им в кризата.


Източник: "24 часа"