Общество и култура - 2020-07-13 09:35:41

"Спондж Боб Квадратни гащи" - любимото детско на един министър

Общество и култура "Спондж Боб Квадратни гащи" - любимото детско на един министър

"СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността ... и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост.Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната - напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително.Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая “резиденция”, ако е на “почетния Председател”, да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън. Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе.Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!"


Така с ироничен преразказ и любим анимационен герой правосъдният министър Данаил Кирилов коментира опитите на Христо Иванов и "Демократична България" да достигнат до плажа в "Росенец", където на два пъти не бяха допуснати до изключителната държавна собственост, окупирана от почетния председател на ДПС-Ахмед Доган, охраняван до вчера от НСО.


За електронното нападение срещу Христо Иванов, Кирилов използва своя профил на Фейсбук, а причината вероятно е дълго сдържана обида от страна на настоящия министър, който преди време бе наречен от членове на "Демократична България" с името Барни Ръбел, което бе бързо възприето и в социалните мрежи от всички останали българи.  


Реакциите и коментарите, които последваха под поста на Кирилов обаче бяха меко казано съсъпващи за него, който явно не уцели метафорите и анимационните герои, а самият той отново бе кръстен Барни Ръбел в над седемте хиляди подигравателни и усмиващи коментара, които получи заедно с хилядите ядосани и присмехулни реакции на българите в социалната мрежа.


Електронната война между бивш и настоящ министър се разгорещява като времето навън , но сега в нея се включиха много активно и гражданите, които доста категориччно и безкомпромисно, дори с надсмешка, заявиха своята позиция за това срещу кой и какво ще застанат.