Новини - 2022-03-15 07:09:36

Собственичката на питбула, нахапал детенце в Асеновград: Детето само си е виновно

Новини Собственичката на питбула, нахапал детенце в Асеновград: Детето само си е виновно

Питбул нападна и нахапа 9-годишно момченце в Асеновград. Кучето напада в груб детенцето по време на игра на детска площадка и само благодарение на двама мъже, детето е било извадено от устата на агресивния пес. Борбата е продължила почти 10 минути. Кучето е хапало детето първо по краката, а после се е насочило към неговия гръб.
Майката на ухапаното от питбул детенце разговаряла със собственичката на животното, която не се извинила, а с цялата си наглост  казала, че детето само си е виновно.
Питбулът съвсем не напада за първи път дете. Същото куче е ухапало преди време и момиче, също на 9 г., разказа пред БТВ Хисара Дудова, майка на пострадалото дете. Тя съжалява, че тогава не е подала сигнал за случая. 
"Преди три месеца и половина същият питбул нахапа и моето дете по бедрата. Оттам децата са тръгнали да търсят възрастни. Намерили са един човек, който е помогнал на децата, удряйки кучето. И тогава обяснението на собственичката на питбула беше, че детето ми е било виновно", обясни майката на едно от нахапаните деца.
Хора от квартала казаха, че кучето е агресивно и бива разхождано без намордник. Подавани са няколко жалби до полицията и общината, но за съжаление без резултат. Кучето продължава да бъде разхождано без проблем сред децата. 
Нахапаното дете се възстановява физически и психически: "Не мога да кажа, че детето ми е по-добре, нахапано е по гърба и тази седмица няма да ходи на училище", обясни неговата майка.
Бащата на момчето призова тези агресивни кучета да бъдат разхождани с повод и намордник.
„Всеки си обича домашния любимец, но ние си обичаме децата още повече, те са по-важни от кучетата“, обяви бащата. "Не искаме да съдим никой, просто искаме да спазват правилата и да разхождат кучетата си с намордници и каишки", допълни той.
Съседи поискаха агресивният питбул да бъде изселен от квартала, защото следващият път нападението може да бъде фатално.
Общинарите отказаха коментар по темата. Според тях това било частен случай.