Новини - 2022-03-15 07:09:36

Собственичката на питбула, нахапал детенце в Асеновград: Детето само си е виновно

Новини Собственичката на питбула, нахапал детенце в Асеновград: Детето само си е виновно

Питбул нападна и нахапа 9-годишно момченце в Асеновград. Кучето напада в груб детенцето по време на игра на детска площадка и само благодарение на двама мъже, детето е било извадено от устата на агресивния пес. Борбата е продължила почти 10 минути. Кучето е хапало детето първо по краката, а после се е насочило към неговия гръб.
Майката на ухапаното от питбул детенце разговаряла със собственичката на животното, която не се извинила, а с цялата си наглост  казала, че детето само си е виновно.
Питбулът съвсем не напада за първи път дете. Същото куче е ухапало преди време и момиче, също на 9 г., разказа пред БТВ Хисара Дудова, майка на пострадалото дете. Тя съжалява, че тогава не е подала сигнал за случая. 
"Преди три месеца и половина същият питбул нахапа и моето дете по бедрата. Оттам децата са тръгнали да търсят възрастни. Намерили са един човек, който е помогнал на децата, удряйки кучето. И тогава обяснението на собственичката на питбула беше, че детето ми е било виновно", обясни майката на едно от нахапаните деца.
Хора от квартала казаха, че кучето е агресивно и бива разхождано без намордник. Подавани са няколко жалби до полицията и общината, но за съжаление без резултат. Кучето продължава да бъде разхождано без проблем сред децата. 
Нахапаното дете се възстановява физически и психически: "Не мога да кажа, че детето ми е по-добре, нахапано е по гърба и тази седмица няма да ходи на училище", обясни неговата майка.
Бащата на момчето призова тези агресивни кучета да бъдат разхождани с повод и намордник.
„Всеки си обича домашния любимец, но ние си обичаме децата още повече, те са по-важни от кучетата“, обяви бащата. "Не искаме да съдим никой, просто искаме да спазват правилата и да разхождат кучетата си с намордници и каишки", допълни той.
Съседи поискаха агресивният питбул да бъде изселен от квартала, защото следващият път нападението може да бъде фатално.
Общинарите отказаха коментар по темата. Според тях това било частен случай. 

Последни новини