Новини - 2021-12-09 06:13:48

Симеон Иванов: Младен Маринов бе представен на Борисов по линия на СИК. Тепърва ще се осветяват други

Новини Симеон Иванов: Младен Маринов бе представен на Борисов по линия на СИК. Тепърва ще се осветяват други

Откъде тръгна Младен Маринов? Той тръгна от БМБ - Борба с масовите безредици. После част от това поделение ловко го настани за охрана на определени босове от престъпния свят. И стигнахме до положение, в което този човек бе представен на господин Борисов по линия на СИК и той го имплантира в СДВР. Няма как да е по друг начин. Тепърва има да се осветяват много хора, които бяха върнати от господин Борисов на власт в МВР.Това заяви в предаването “Алтернативата” Симеон Иванов, бивш служител на ГДБОП.


 

“Това са 7000 пенсионирани, които върнаха в различни служби, защото уж нямало хора. Те получават и заплата, и пенсия и са му десните ръце. Трябва да се започне от там - съкращаването на тези щатове. Това до голяма степен ще реши проблема”, допълни още Иванов.


 

“Главната ревизия в МВР е в икономическия аспект - как са правени поръчките, кой ги е правил и в интерес на кого. Не е тайна, че обществените поръчки са сложни - има полицаи, които си купуват обувки, униформите им са на баснословни цени и се доставят, никой не знае как се избират фирмите, които доставят автомобили. Автомобилният парк на МВР преди 2 г. бе попълнен с един модел “Шкода”, който изчезна въобще от производство, но ние го взехме. 40% от тези автомобили вече са умрели, но това са парите на МВР и данъкоплатеца. Дали някой там не е взел нещо? А с резервните части как стои въпросът?”, попита още Иванов.


 

“В ДАНС няма какво да се направи. Трябва цялата структура да се върне в МВР, за да има контрол. Господин Борисов я използваше както си иска. Сподели я с една личност. ДАНС бе изкуствено събрана, за да затвори информацията за готвените икономически схеми, които правиха Сергей Станишев и Тройната коалиция във връзка с постъпващите от ЕС пари. Така я направиха и това и стана - ДАНС е изкуствена служба, която не заработи никак добре”, посочи още Иванов.


 

По думите му Националната служба за охрана пък дълги години е била използвана като “политическа информационна система” от определени кръгове и следене на политически противници. 


 

“НСО ще придобие истинския си статут, когато бъде орязана бройката на охраняваните лица. Има хора, които не заслужават държавна охрана - какво ще им се случи, ако се качат в метрото, а не в “Мерцедеса”?”, попита още бившият служител на ГДБОП.


Източник: frognews.bg