Новини - 2021-11-02 08:24:39

Сачева: Ако ГЕРБ бе на власт, нямаше да сме в тази ситуация с цените на тока

Новини Сачева: Ако ГЕРБ бе на власт, нямаше да сме в тази ситуация с цените на тока

Представителите "Демократична България" и ГЕРБ - Антоанета Цонева и Деница Сачева, влязоха в сериозен спор в предаването „Лице в лице“ като част от предизборните дебати на bTV. Те обсъдиха върху теми като съдебната реформа, здравната криза и корупцията.


„Кризите, в които се намираме в момента, със сигурност са свързани и не се управляват правилно. Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да сме в тази ситуация с цените на тока“, смята Деница Сачева. По думите ѝ здравната криза също нямаше да достига тези рекордни нива.


„Днес гледах много внимателно данни от края на мандата на ГЕРБ – в края на март все още сме на дъното по ваксинация и отново държахме високи нива на смъртност. Според ГЕРБ те имали интензивен план за ваксинация на населението, което не отговаря на истината“, каза Цонева.


„Аз не съм учудена, че не критикуват служебното правителство, тъй като от ДБ ясно и открито заявиха, че ще бъдат в коалиция с БСП и ще работят заедно с левицата“, контрира Сачева. По думите ѝ това е обяснението защо ДБ са толкова категорично против ГЕРБ.

Относно правосъдната реформа участниците в дебата се обединиха около това, че такава трябва да има, но с абсолютно различни формулировки какво трябва да представлява.


„Ние искаме цялостна правосъдна реформа и винаги сме го заявявали. Реформата на ДБ се изразяваше в това да се премести бюрото за защита на свидетели и в мантрата да си отиде главният прокурор като личност. Ние сме против тези сталинистки методи на действие“, каза Сачева.