Новини - 2020-06-21 06:08:08

С над 80% подкрепа Гергов е новият стар лидер на БСП в Пловдив

Новини С над 80% подкрепа Гергов е новият стар лидер на БСП в Пловдив

БСП-Пловдив избра за председател лидера на областната организация Георги Гергов.За него гласуваха 88 от 116 участвали във вота делегати.Втори с 26 гласа остана доскорошният съветник Иван Петков-Бебето. На трето и четвърто място се класираха Христо Бозуков и Юри Хоптериев.
"И ние сме реалната опозиция и алтернатива - това, че правим грешки, това, че сме в разнобой с ръководството, ние сме такава партия, но сме като циганите - в един момент се обединяваме и сме заедно. Ние сме градивна партия, лява партия, в която има всякакъв вид хора - и бедни, и богати, и генерали, и редници, такава е партията - народна партия от народа. Едни си идват, други си отиват - демокрация", добави Гергов.


Гергов е и сред кандидатите да оглави партията.

"Лявата идея е идея на много хора, на голяма група хора, ние имаме шанс", коментира той.


Гергов коментира и политическите скандали със снимки и записи, които се свързват с премиера, като несериозни и изрази надежда да приключат.


По отношение на разследването срещу съветника на президента Пламен Узунов, червеният лидер заяви, че ако има съмнения, те трябва да се докажат и че никой не е защитен.


 

Георги Гергов беше избран за първи път за градски лидер на социалистите през 2012 година, след това беше преизбран.Бизнесменът се впусна в политиката през 2010 година, когато застана начело на Областия съвет на БСП-Пловдив след подадена оставка на тогавашния председател Петър Мутафчиев.Източник: Епицентър


Снимка: Марица Бг