Новини - 2020-09-29 10:18:57

Румен Радев: Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова и продължавам да я подкрепям

Новини Румен Радев: Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова и продължавам да я подкрепям

Никога не съм снемал своята подкрепа от госпожа Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция, защото неведнъж съм казвал, че без силна, обединена и конструктивна опозиция, всяка демокрация залинява. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес.
"Аз отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. И когато управляват неефективно, когато ни упраляват и разпиляват ресурсите не в интерес на народа. винаги ще критикувам.  Когато БСП вземе властта разбира се аз ще ги критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва", каза още Радев.
На въпрос на журналистите дали вече мисли за втори мандат, преидентът отговори, че има много време и всеки ден е важен. Според него България вече е в политическа, социална и здравно-икономическа криза, но най-тежка от всички е управленската криза. 
"Това управление е изчерпано откъм доверие и откъм капацитет. Това управление ежедневно ни тласка към безпътицата. Управление, благодарение на което България пропада и става негативен герой в световното медийно пространство, и губи легитимност във вече всички международни иснтитуции. На това трябва да се сложи по-скоро край. Краят е с незабавни, честни и прозрачни избори. Дебат за почтеност в политиката, дебат за нов обществен договор, който не само да върне доверието на хората, но да изгради ясни механизми за прозрачно, отчетно и отговорно управление", заключи Радев.


Снимка: БГНЕС