Новини - 2021-11-09 17:17:38

Румен Радев: Не се предавам, когато каузата е за българския народ. На това ме научиха родителите ми

Новини Румен Радев: Не се предавам, когато каузата е за българския народ. На това ме научиха родителите ми

Навлизаме в последната предизборна седмица, в която мафията ще прави всичко, за да уплаши, обърка и разколебае хората да не гласуват, за да компрометира изборите. Това означава едно - мафията се страхува. Убеден съм, че на 14 ноември българите ще покажат, че времето на шайката е приключило, че няма да търпят повече да ги лъжат, да ги крадат и да ги унижават. Ние сме талантлив народ и можем да постигнем много, когато отхвърлим игото на посредствеността и корупцията. Не вярвайте, когато ви кажат, че президентските избори не били важни. 
България има нужда от силна и независима президентска институция, която да не се кланя на силните на деня, а някои вече приеха да се кандидатират с поклон на тези, които окрадоха България.
Справедливостта минава през възмездие. Трябва да стане ясно кой какво е крал през последните години и къде са парите, а виновните да понесат отговорност. Ако не постигнем това с натиска ни като общество към прокуратурата и към правораздавателните органи, ние сме обречени - всички следващи управляващи ще имат примера, че могат да дойдат във властта, да я изконсумират изцяло за лична употреба и да си заминат ненаказани. 
Нашата обща цел с Илияна Йотова е заедно с гражданите да проправим пътя към една нова България на свободните хора, достойнството и напредъка.
Не се предавам, когато каузата е за българския народ. На това ме научиха родителите ми, учителите ми, честните хора. За пет години с Илияна Йотова успяхме да утвърдим президентската институция като стълб на стабилност и не се поддадохме на атаките и манипулациите. Румен Радев