Новини - 2021-06-05 05:52:25

Румен Радев: Днес имаме изключителния шанс с общи усилия да преустановим варварската сеч на горите ни

Новини Румен Радев: Днес имаме изключителния шанс с общи усилия да преустановим варварската сеч на горите ни

От близо половин век на 5 юни се отбелязва Световният ден на околната среда. От тази година Програмата за околна среда на ООН поставя начало на своя стратегически проект „Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите“ (2021–2030 г.) – глобална инициатива за възстановяване на връзката между хората и природата. Укрепването на нашия контакт с природата има особено важно значение и за преодоляване на социалните последици от наложената заради пандемията изолация.


Успешните екологични политики са залог за устойчивото развитие на всяка държава и от всички нас зависи да изградим бъдеще за страната ни, в което младите българи да виждат перспектива за професионална и житейска реализация. Равновесието между опазването на околната среда и икономическия растеж се гради с постоянство всеки ден и изисква целенасочена държавна политика. Днес имаме изключителния шанс да преустановим с общи усилия варварската сеч на горите ни, да възстановим и съхраним българската природа за следващите поколения.


Вярвам, че най-силното послание е чрез личния пример да вдъхновяваме все повече последователи за изграждането по-чисто и зелено бъдеще за децата на България. Да си пожелаем успех!


Румен Радев