Новини - 2021-01-23 12:25:34

Румен Радев: Борисов се крие зад театрални пози. Оставям му тази роля

Новини Румен Радев: Борисов се крие зад театрални пози. Оставям му тази роля

"Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата "да изгори" Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа". Това отговори президентът Румен Радев в отговор на желанието на министър-председателя Бойко Борисов да изкаже своята позиция относно задържането на отровения руски опозиционер Алексей Навални.


По думите на Радев, премиерът играе театър, криейки съществените проблеми на политическата класа.


"Защото вече приключи с тази в България, затова "освобождава" други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов", допълни президентът.


По рано днес по време на инспекция в Сливница, министър-председателят Бойко Борисов отправи предизвикателство към Радев и неговия екип, с предложение президентът да изкаже своята позиция по казуса с нашумелия руски опозиционер Навални.


"Оглушителна е тишината и мълчанието от Румен Радев за задържането на Алексей Навални в Русия. Нека да чуем неговото мнение, все пак е президент на България. За съжаление, бившият началник на кабинета на президента Иво Христов и останалите евродепутати от БСП не подкрепиха резолюцията на ЕП за Навални", написа след това премиерът на своята страница във Фейсбук.

Последни новини