Новини - 2021-11-11 15:40:27

Радев и Йотова: ГЕРБ нямат шанс да имат свой президент! Няма и да управляват повече!

Новини Радев и Йотова: ГЕРБ нямат шанс да имат свой президент! Няма и да управляват повече!

Множеството скандираше: "Победа". Чуваха се пожелания за спечелване на президентската битка още на първи тур.


 

Шествието от стотици хора премина от ул. "Александровска" до пл. "Свобода". На места кандидат-президентската двойка се спираше, за да говори с хората.  "Заедно започнахме битката срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията. Битка за свободна, справедлива и просперираща България.

 

Предстоят ни още битки. За една нова България, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове. За България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще.


 

Всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието и унинието, за да може да просперира България.

 


Ще продължим да бъдем с народа си.", написа Румен Радев на страницата си във Фейсбук.


  

По-късно в изказването си пред мвожеството Радев заяви: ГЕРБ нямат шанс да имат свой президент. Няма и да управляват повече!


 

"За нас е чест да закрием кампанията си тук в Русе. Тъкмо в Русе избрах да поканя президентите на Австрия и Румъния, за да възродим Дунавската стратегия. Благодаря ви. Заедно ще работим за каузата, която е за цяла България", заяви в словото си Радев.


 

 От 5 години се борим за България на закона и справедливостта, започна президентът.

 

„Във всяка държава си има мафия, в България мафията си има държава. 5-годишната ни битка продължава. Ние не се пречупихме и не предадохме принципите, с които ни избрахте. За тези години не се изплашихме да бъдем вашия глас“, подчерта Румен Радев. И посочи, че служебното правителство е показало, че страната може да се управлява прозрачно и отговорно.  

„Днес виждаме, че заедно можем да се преборим с вируса, без да затваряме бизнеси и училища, паркове и градини. Правителството положи усилия и цената на газа за България е два пъти по-ниска, отколкото в Европа. Повишихме пенсиите. Показахме, че България може да отстоява своя интерес навън с ясни и аргументирани решения. Показахме, че можем да вземаме смели решения. Тези оздравителни процеси трябва да продължат. Ако запазим куража си, сме обречени на успех. Изборите не са за президент и парламент, а за ценности“, обяви Румен Радев.


 

"Само обединени ще върнем справедливостта. За да я върнем трябва да започнем със съдебната реформа. Трябва да има справедливост и възмездие", подчерта Румен Радев.


 

Той призова "да отпушим пътя си на развитие, да бъдем общество на солидарността" и да направим така, че децата ни да остават в родината си.


 

„През последните дни мафията полага всякакви усилия да дискредитира и обърква хората. Дори да станат първа политическа сила, те няма да могат да управляват повече. Те няма да имат свой президент, с който да се върнат пак на власт. Нека е ясно, че оттук нататък всичко зависи от нас – дали ще излезем да гласуваме масово и отговорно. Имаме обща мисия, залогът е голям – бъдещето на нашите деца“, продължи Румен Радев.


 

"Не ви предадохме и няма да ви предадем. С вас сме и победа!", каза още президентът Радев.


 

„Искам да успокоя, че машини, които не са регистрирани в ЦИК няма да бъдат допускани. Честността на вота е гарантирана. Искат да дискредитират вота“, каза пред журналисти Румен Радев.


 

Румен Радев и Илияна Йотова посетиха също Плевен и ТетевенТрябва да гласуваме и упражняваме своя граждански натиск, за да има най-сетне справедливост в нашата държава. От президентските избори зависи дали олигархията, дълбоката държава и статуквото, които заграбиха ресурси и все още се чувстват силни със заграбеното, ще получат легитимация, опрощаване и шанс да се върнат обратно във властта чрез президентската институция, или ще отидат завинаги там, където им е мястото – в историята. 

 
 
 Изключително важно е бъдещият парламент да излъчи  управленско мнозинство, но не просто аритметичен сбор от партии, а мнозинство, обединено от воля за промяна и за реформи, които чакаме от години.  

 
 

От нас зависи да тръгнем по друг път. Да модернизираме държавата, да имаме качествено образование и здравеопазване, качествена инфраструктура, достойни доходи и сигурност за всеки гражданин.