Новини - 2021-11-22 16:36:28

Продължаваме Промяната публикува график на дискусиите за правителство

Новини Продължаваме Промяната публикува график на дискусиите за правителство

Тази седмица започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“. Те ще се проведат в експертен формат. Стартът на преговорите е насрочен за вторник, 23 ноември, съобщава БНР. Засега не са обсъждани имена на министри, уверяват представители на четирите преговарящи формации. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение.От политическа партия „Продължаваме промяната“ публикуваха график на дискусиите, които ще проведат от утре до събота, за съставяне на коалиционно споразумение.  Във всяка от дискусиите по 18-те теми са поканени да участват по трима експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии. 


 

Утре ще бъдат обсъдени секторите енергетика, икономика, транспорт и правосъдие. В сряда - здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство. В четвъртък - вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура. В петък - труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност, спорт. В събота - финанси и международни отношения.


 

Междувременно БСП съобщи, че е одобрила експертите , които ще участват в преговорите. Председателят на партията в оставка Корнелия Нинова уточни, че целта е пълен мандат на бъдещия кабинет. „От първите ни разговори до последния сме планирали четиригодишен мандат и така сме си залагали политиките и приоритетите“, заяви тя.


 

Официалният старт на преговорния процес бе обявен вчера от съпредседателя на ПП Асен Василев. „Вторник, както сме се разбрали с другите партии. Започваме да работим детайлно така, че да направим ясен, конкретен, точен план как ще направим България едно много по-хубаво място за живот през следващите четири години“.


 

Засега не са обсъждани имена на министри, уверяват представители на четирите преговарящи формации. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение.

Автор: БНР