Новини - 2021-08-18 16:08:55

Президентът: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

Новини Президентът: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията, осветли и пресече много схеми. Всички видяха празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия, както и къде отиват кредитите на Българската банка за развитие. Атаката срещу министъра на икономиката цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет.

Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към бившето правителство, когато те паразитираха върху бюджета. Това е политическият залог. По юридическия казус с гражданството на министъра на икономиката ще се произнесат съдиите от Конституционния съд на базата на отговора от канадска страна. 

И на заседанието на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната. Очаквам това разбиране да се пренесе като отговорност и в парламента, за да може да се актуализира бюджетът, така че да има достатъчно средства,  за да посрещнем кризите, пред които сме изправени. Няма място за политиканско увъртане, когато става дума за здравето на българите и за сигурността на границата. Именно по гласуването на актуализацията ще си проличи кои партии работят за хората и кои за себе си. 

Ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави редовно правителство и в същото време без да актуализира бюджета. Това ще остави следващият служебен кабинет с вързани ръце по време на криза.