Новини - 2021-01-09 22:41:54

Премиерът Борисов: И аз мога да кажа на президента, че е ортак с Черепа

Новини Премиерът Борисов: И аз мога да кажа на президента, че е ортак с Черепа

"Разликата между България и Европа е, че ние сме държавата с нулева миграция. Това договорихме с Турция. Да се вкарва президента на друга държава в един махленски спор е недопустимо. Това отдавна не е политическо говорене."Това заяви Бойко Борисов в отговор на думите на президента Радев, че премиерът бил "човек на Ердоган" и "ортак с Пеевски".
"На един прекрасен празник Богоявление да говори за ортаци. Аз мога ли да му кажа, че е ортак с Черепа? Мога. Пеевски с години не съм го виждал, от къде-накъде? Това са хора без идеи, видят ли зор, че няма от какво да се хранят, и започват пак старите песни. Не могат да ми прикачат никой. Виждам голямото им желание да ме уязвят, но това, че президент на голяма държава ме нарича приятел е уважение. Същото правят от Сърбия, Гърция и всички на Блаканите", заяви Борисов.
"С уважение ДПС подкрепи Румен Радев на последните президентски избори, а не Цецка Цачева. Сега казаха, че няма да го подкрепят, но може и да си променят мнението. ДПС и БСП ми искат оставката и постоянно блокират кворума в парламента. На тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС и тя ще е безкомпромисна. Огромна част от българските мюсюлмани идват в ГЕРБ", допълни премиерът.
Снимка: БГНЕС