Новини - 2021-10-21 07:40:50

Почина икономистът Владимир Каролев, който бе в кома след инцидент в Пирин

Новини Почина икономистът Владимир Каролев, който бе в кома след инцидент в Пирин

Икономистът Владимир Каролев е починал тази нощ около 1 ч. след близо шест месеца, прекарани в кома, съобщиха от bTV.


Каролев издъхна на 60-годишна възраст. В началото на септември той беше изписан от "Пирогов" и настанен в друго лечебно заведение, избрано от неговото семейство за рехабилитация. Финансистът реагираше на външни дразнители, но състоянието му изискваше поддържащи грижи и му предстояха месеци възстановяване.


Владо Каролев претърпя тежък инцидент в Пирин при спускане със сплитборд в началото на май тази година. Той бе открит в безпомощно състояние от планинските спасители. Първоначално беше приет в болница в Разлог с тежки травми, а после транспортиран в „Пирогов“.


В профила си във „Фейсбук“ той публикува видео, в което обясняваше намеренията си да спусне със сплитборд първо връх Малка Тодорка, а после и Вихрен, след което изчезна. Последва 12-часова спасителна операция, а Каролев е намерен в безпомощно състояние под връх Тодорка. Първоначално е настанен в болницата в Разлог и въведен в медикаментозна кома. На място пристигат здравният министър и директорът на „Пирогов“. „Травмите са тежки, говорим за съчетана травма с черепно-мозъчна травма, гръдна травма и глезен“, съобщава Костадин Ангелов, министър на здравеопазването в оставка по онова време. В ранния следобед на 10 май, Каролев е извозен с правителствена линейка до София и е настанен в реанимацията на неврохирургията на „Пирогов“


Владимир Каролев е български икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. Той се появява в обществено-политическото пространство след средата на 1990-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 година става активен участник в предизборната кампания на НДСВ - партия, създадена от Симеон Сакскобурготски. През 2003 година Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 година Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011 подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.