Новини - 2024-01-27 11:05:40

Петър Куленски: Разпоредил съм моментално техническо обследване на състоянието на цялата светофарна уредба в града

Новини Петър Куленски: Разпоредил съм моментално техническо обследване на състоянието на цялата светофарна уредба в града

Поради ураганния вятър в Пазарджик днес светофар на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и бул. "Цар Освободител" беше прекършен в основата си, падайки върху чакащ на червен сигнал бус. За огромно щастие пострадали няма, водачът на транспортното превозно средство е в шок, но е невредим. Поднасям лично своите извинения на водача за причинения му стрес, както и на всички граждани за ситуацията!


❗️Моментално реагирахме и на място са екипи на общината, пожарната и МВР. Фирмата, отговорна за поддръжката на светофарите, веднага ще се погрижи за обезопасяването на съоръжението, както и всяко друго, което дава индикации за риск поради силния вятър. 


✅️️Разпоредил съм моментално техническо обследване на състоянието на цялата светофарна уредба в града.  Специално създадена за целта комисия ще координира огледа на всички светофари и пътни знаци в града, за да провери доколко са амортизирани и компрометирани съоръженията от външните атмосферни влияния. 


❗️Моля да се отнесем със завишено внимание, днес ветровете се очаква да достигнат 90 км/ч! Безопасността на пешеходците и водачите на транспортни средства е най-важна и ще вложа всички усилия да я подсигуря. Отново поднасям своите извинения за причинения стрес и неудобство и отправям молба към всички граждани да се въздържат от излизане навън, докато вятърът не утихне. Ще информираме гражданите своевременно за метеорологичната ситуация в Общината. 


📲Моля, при идентифицирана опасност в която и да е точка на града и селата поради силния вятър, да се свържете моментално с нас на дежурната линия на Община Пазарджик на тел. 034402359 или на тел. 112. С екипите ми сме на разположение и на терен!


Петър Куленски


Последни новини