Новини - 2024-03-28 07:57:13

Петър Куленски: Работим за повишаване безопасността на пътя, гражданите също трябва да положат усилия

Новини Петър Куленски: Работим за повишаване безопасността на пътя, гражданите също трябва да положат усилия

Генералният план за организация на движението не е обновяван от 2005 и не е актуален отдавна , Община Пазарджик изготвя новКметът на Община Пазарджик проведе работна среща с представители на ключови институции по повод осигуряването на пътна безопасност в района на общината. В срещата участваха представители на Областна администрация, Пътна полиция, Охранителна полиция, Районно управление Пазарджик, Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ), Спешна помощ, Регионално управление на образованието и др. институции, с които беше обсъдено актуалното положение на пътната безопасност и предпоставките за пътни инциденти.


„Всички се обединихме около това, че Община Пазарджик следва да приеме нов Генерален план за организация на движението (ГПОД), тъй като последният такъв е от 2005 г. и отдавна не е актуален.“, обяви кметът Петър Куленски. Докато това се случи, се очаква в кратки срокове да бъдат предприети мерки, които да повишат пътната безопасност като облекчат трафика и намалят риска от възникването на пътни инциденти, а гражданите да бъдат защитени на пътя:


1. Регулиране на движението в града, така че част от улиците да станат еднопосочни; 

2. Провеждане на кампания срещу неправилното паркиране - върху тротоари, зелени площи, пешеходни пътеки и в близост до кръстовища;

3. Изграждане на ограда на Битака и намиране на законосъобразно решение за регулирането на движението по ул. “Стоян Ангелов”;

4. Изграждането на стационарни камери, които да снимат и санкционират нарушителите, които се движат с превишена скорост.


„Вярваме, че с общи усилия - както на институциите, така и на гражданите, ще успеем да осигурим по-добра пътна безопасност за нас и нашите деца, особено в пролетно-летния сезон, когато трафикът ще е по-интензивен и натоварен.“, категоричен е кметът Петър Куленски.

Гражданите ще бъдат своевременно информирани, когато инициативите станат факт. 

Последни новини