Новини - 2021-09-03 05:11:27

PCR показа различни резултати на мъж от Пазарджик в рамките на денонощие

Новини PCR показа различни резултати на мъж от Пазарджик в рамките на денонощие

Историята е от град Пазарджик, където за 24 часа пробите на един и същи мъж се оказаха от положителни до отрицателни.Петима българи са на път да останат без работа заради положителен PCR тест и наложена карантина. Историята е от Пазарджик, където за 24 часа пробите на един и същи мъж се оказаха от положителни до отрицателни.


От няколко години Славчо Лазаров живее и работи в Нидерландия. Преди месец той и четирима негови приятели решават да се приберат в България за годишния си отпуск. Тъй като не са ваксинирани, за да се върнат обратно в Нидерландия, си правят PCR тестове. Така започват и проблемите им. Оказва се, че тестът на Славчо е положителен."Веднага реагирам. Отивам в Пазарджик в лаборатория. Вадя антиген, на мен и на съпругата, защото сме били заедно, и дават отрицателни тестове", разказва той пред БНТ.Семейството решава да си направи втори PCR тест, за да провери дали не е станала грешка."На другия ден отивам в същата лаборатория за PCR тест и ми излиза отрицателен", споделя Славчо.Карантината на мъжа обаче си остава. По този начин той не може да напусне страната. Без транспорт за Нидерландия остават и четиримата негови приятели.


По информация на семейството, след два отрицателни теста здравните власти могат да отменят карантината. Те обаче не искали. 


Потърсихме за коментар Регионалната здравна инспекция в Пазарджик. От там са категорични, че нямат такива нямат.


"След като веднъж има положителен тест и е въведен в системата, си изкарва 14-дневната карантина. Тя не може да се отмени. Ние не можем да коригираме такива неща в системата. Ако има грешка, тя не е наша", каза  пред БНТ д-р Иванка Василева от РЗИ-Пазарджик.


Тъй като не могат да пътуват по независещи от тях причини, семейство Лазарови са категорични, че ще търсят правата си по съдебен път. Те са убедени, че Славчо не е болен, а това е нечия грешка, поради която няколко човека ще останат без работа.Източници: БНТ, Novini.bg