Новини - 2021-05-28 13:51:04

Патриоти издигат Стъки за президент, влиза в "открита битка" с Румен Радев

Новини Патриоти издигат Стъки за президент, влиза в "открита битка" с Румен Радев

Инициативен комитет издига кандидатурата на шампиона и председател на федерацията по ММА Станислав Недков за президент. Това обяви самият Стъки, който е сред учредителите на новото Консервативно-патриотичното движение-КПД, което застава зад неговото намерение да се изправи в открита политическа битка с президента Румен Радев.


Съосновател на движението КПД е издателя на ПИК Недялко Недялков. Недялков и Недков са главните действащи лица на новото Консервативно-патриотичното движение.

"Готов съм да вляза в открита битка с Румен Радев като негова алтернатива и антитеза. Политиката не ме изкушава, нямам нужда от привилегии, имунитет или облаги. Самоизградил съм се, имам бизнес и кариера. Правя го само защото смятам, че демокрацията е в опасност. Нужни са патриоти и доблестни мъже, които да окажат съпротива срещу реставрацията на тоталитарно-комунистическите практики. Заставам сам, с името и лицето си, с биографията и семейството си - пък каквото БОГ реши", обяви ММА боецът. Стъки кани Радев на публичен дебат пред всички медии и му дава срок за отговор до идния четвъртък. Тогава боецът ще съобщи още по-важни проекти и намерения на КПД.

"Искам да попитам Радев към какво води България - към демокрация или към автокрация. Ще го попитам вярно ли е, че в президентството вече е подготвен проект за изменение на Конституцията, според което формата на управление се променя на "президентска република" с фактически еднолична власт на държавния глава", заяви Стъки. Според него партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е инженерен проект на самия Радев, трамплин към абсолютната му власт. Той ще използва ИТН като платформа, за да надгради върху нейната база собствена пропрезидентска партия. "Всички знаем, че Слави Трифонов е в недобро физическо състояние и едва ли би бил способен да управлява. Какви тогава са ангажиментите му към Радев, каква им е играта - да осигурят необходимото депутатско мнозинство в следващия парламент за промяна на Конституцията ли?", попита Стъки. "Време е редът и законността в държавата да бъдат възстановени. Ничии права не стоят над закона. Абсурдно е столичният град да бъде заложник на 15 прошляци, предвождани от разпопен поп. Онзи ден те се изгавриха с офицерите от ДАНС - това са хората, които са призвани да бдят за националната ни сигурност. Изгавриха се и с българските полицаи, като ги палеха и замерваха с камъни. Докога толкова нагло ще се демонстрира неуважение към институциите? Докога уж новите лица на "промяната" ще се мъчат да се бъркат във фундамента на демокрацията, като се опитват да подчинят главния прокурор на изпълнителната или законодателната власт?", попита емемеецът. "Скачам" за президент не от суета или за келепир, а за да се превърна в гарант за демокрацията и възкресяването на нормалността, която ни е отнета от миналото лято насам. Стига перверзии, стига джендърство, стига вампирясал комунизъм, стига крошета ту от Изток, ту от Запад. Да си върнем България, призова Недков.


Източник: Станислав Недков/ Фейсбук