Новини - 2020-12-26 09:54:30

Първите ваксини против Covid - 19 в Пловдив бяха докарани с бус за кренвирши и колбаси

Новини Първите ваксини против Covid - 19 в Пловдив бяха докарани с бус за кренвирши и колбаси

Тази сутрин в 10 часа Пловдив стана първият град, който получи от София ваксината на Пфайзер и Бионтек срещу Covid-19. Това стана само два часа след като столицата получи дългоочакваната пратка ваксини. 


Доставката от 1100 дози бе доставена пред местното РЗИ под полицейски кордон и при отцепени улици, а ценният товар бе превозен с частен микробус за превоз на кренвирши и колбаси. От Брюксел до София обаче ваксините бяха транспортирани със специализиран транспорт, какъвто явно не е бил предвиден за превоз вътре в страната.


Ваксинацията в града под Тепетата започва утре  в 10.00 часа в Университетската болница „Свети Георги“, където са и най-много от  желаещите да бъдат имунизирани през следващите пет дни–общо 200 лекари, сестри и санитари. Междувременно ваксините ще бъдат съхранявани в обикновен хладилник.


Над 600 медици от Пловдив и областта ще бъдат имунизирани с първата вълна, а един от първите ваксинирани, които ще дадат пример безопасността на процеса, ще бъде председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. 


Снимка: plovdiv-press.bg