Новини - 2024-04-12 06:11:10

Община Пазарджик отстрани незаконен бетонов фундамент на "Острова"

Новини Община Пазарджик отстрани незаконен бетонов фундамент на "Острова"

Кметът Петър Куленски информира за грубо погазване на правилата поради незаконен строеж на парк-остров „Свобода“. В рамките на парка е започнало незаконно изливане на бетонов фундамент, за което сигнализират граждани. Реакцията на Община Пазарджик е бърза и вече са взети мерки за отстраняването му и възстановяването на площта в първоначалния и вид. Нарушителите са санкционирани.


Ето какво сподели кметът:


Искам специално да благодаря на гражданите, които сигнализираха за незаконното изливане на бетонов фундамент в зелените площи на парк-остров Свобода. Будната гражданска активност е това, което движи един град в правилната посока, като ние полагаме усилия, за да има повече чуваемост между общината и хората.


 

Служители на отдел“Строителен контрол” реагираха незабавно на подадените сигнали и извършиха проверка на място, която констатира грубо погазване на нормативните разпоредби. Предприехме мигновени действия - нарушителите са санкционирани, обектът ще бъде премахнат, а тревните площи ще бъдат възстановени в предишния им вид за сметка на нарушителя.


Последни новини