Свободно мнение - 2021-11-12 19:13:36

Никола Вапцаров, ИБГНИ: Нямам проблем да се изправя срещу големи опоненти. Все пак идвам от Вапцаровия род

Свободно мнение Никола Вапцаров, ИБГНИ: Нямам проблем да се изправя срещу големи опоненти. Все пак идвам от Вапцаровия род

Казвам се Никола Вапцаров, юрист. Учил съм право в България, политически науки и администрация и управление във Франция. Работил съм във Френското постоянно представителство към Съвета на Европейският съюз, бил съм съветник в МВнР, заместник кмет на Младост и през останалото време съм развивал семейният ни бизнес. Женен съм и имам едно дете (за сега) и за разлика от кмета на Пазарджик имам редовна шофьорска книжка и до сега никога не съм отказвал проба за алкохол.
Г-н Вапцаров, приключвате една силна кампания, в която успяхте да се срещнете с изключително много хора от Пазарджик и областта. Вие бяхте с гражданите ежедневно не само като кандидат, а и като опора при решаването на редица техни затруднения. Какви са сериозните проблеми на местните жители, които вие забелязвате?


Не искам да звуча негативно и нападателно, но най-големият проблем на хората от Пазарджик е кмета Тодор Попов и шайката около него. В началото дойдох в града с чистото намерение да водя една позитивна кампания, но със почти всеки човек, с когото разговарях, посочваше корупцията и схемите на кмета Попов като основен проблем за града. Фактът, че го хванаха да шофира след употреба на алкохол, би предизвикало моментална оставка във всяка една нормална държава. Попов обаче прояви висша форма на наглост и не само си взе книжката обратно, но и се изкара жертва. 

Връзките му с Пеевски с още един повод за притеснение, защото за всички е повече от ясно, че Попов и хората около него правят чадър на далаверите на далаверите на ГЕРБ и ДПС. 

Това трябва да спре. Ако бъда избран от Област Пазарджик, кмета Тодор Попов ще бъде извикан да дава обяснения пред комисията по Ревизия за всички съмнителни поръчки и далавери в Общината. 

Колкото до Областта. Видяхме, че корупционният модел на ГЕРБ/ДПС прозира от всякъде, от всяко кътче. Дали ще е тровенето на въздуха в Пещера от гавази като Кирил Домусчиев, или ще бъде раздаване на разрешения за дърводобив само на наши хора, както беше в Ракитово и кмета Холянов, винаги и навсякъде става дума за корупция. 

И ако не вярват пазарджиклии, че комисията по ревизия върши работа, днес кмета на Ракитово беше официално и окончателно осъден за конфликт на интереси и е отстранен! И това е благодарение на разследването направено от Комисията “Манолова”
Как предлагате да решите тези проблеми и имате ли смелостта да се изправите срещу местните дерибеи, които често са част от проблема?


Аз нямам проблем да се изправям срещу големи опоненти. Все пак идвам от Вапцаровият род. Няма как да отстъпя и да засрамя всички воеводи, комити и революционери преди мен.  

Аз смятам, че силата на моята кандидатура е именно това, че не съм местен. Не познавам местните дерибеи и гангстери, нямам отношение към тях, нито симпатии и ще бъде безпощаден към корупцията. Нямам бизнес интереси в района и това ще ми помогне да бъда честен, справедлив и обективен в отношението си към проблемите на хората от Област Пазарджик. Темида не случайно е изобразена с покривало на очите, защото правосъдието трябва да е сляпо, да не взима под внимание лични връзки и отношения. Аз съм нов човек, непредубеден, който иска да работи за благото на България и българският народ. 
Току що разбрахме, че след ваши сигнали ВАС е отстранил от длъжност кмета на Ракитово. Има ли още кметове в областта, които според вас злоупотребяват с дадената им от нас власт и ще предприемете ли действия в посока изсветляването им?

Да. Комисията по ревизията работи. Именно за това партиите на статуквото искат да я закрият в следващият парламент. Имаше изказвания срещу комисията на Манолова от БСП, ГЕРБ и ДПС. Явно те ще се опитат да направят заедно кабинет, но ние няма да позволим мафията да направи такава подмяна. А що се отнася до други кметове - кмета на Пазарджик, както казах, ще бъде обект на засилен интерес от страна на комисията по Ревизията в следващият парламент. Имаме достатъчно сигнали, които породиха доста интерес у мен и г-жа Манолова. 
Ще могат ли гражданите от областта да продължат да разчитат на вашата подкрепа и след изборите на 14.11.2021 независимо от резултата?


Разбира се! Ние имаме солидни структури в Пазарджик. Сигналите за кмета Холянов във Ракитово дойдоха по време на предишният парламент, но ние нямахме депутат от Пазарджик тогава. Няма да се откажем да помагаме на всички български граждани и те могат да разчитат на нас, че ще се борим с тях срещу корупцията. Ние сме политическият гръб на обикновеният човек. Можете да разчитате на нас, защото водим битките си яростно и до край. И за това обещаваме, че ще ревизираме до край!

Иначе ако бъда избран от Област Пазарджик, задължително всяка седмица ще имам приемен ден за да може гражданите да се срещнат лице в лице с мен и да ми дават сигнали или предложения. 
Нека завършим с нещо приятно. Спомнете си една забавна случка, която ви се случи по време на кампанията, и която няма да забравите.

Сещам се веднага за една забавна случка, в която бързахме да докараме машината за гласуване до Пазарджик и като пристигнахме и разгънахме всички уреди установихме, че сме забравили зарядното и нямахме ток.

Последни новини