Свободно мнение - 2022-09-08 10:23:25

Нагледен пример как разсъждава човек, който е издържан цял живот от грантове и от данъкоплатците. Хора, ЕС в момента е СССР от 80-те години

Свободно мнение Нагледен пример как разсъждава човек, който е издържан цял живот от грантове и от данъкоплатците. Хора, ЕС в момента е СССР от 80-те години

Дами и господа, представям ви вицеканцлерът и министър на икономиката на Германия - Robert Habeck. Първоначално си мислих, че това е комедиен актьор, който играе скеч, но се оказа, че е съвсем автентично интервю. - Очаквате ли много фалити?


- Не. Някои индустрии и бизнеси просто ще спрат да произвеждат и продават за известно време. Но няма да фалират автоматически, просто ще спрат да продават за известно време.


- Но ако не реализирам продажби в продължение на два месеца, съм задължена да подам искане за фалит. 


- Няма да има автоматически вълна от фалити. Просто някои бизнес транзакции няма да са изгодни и ще бъдат паузирани за известно време. После може пак да станат изгодни и тогава това няма да е фалит.


***


Нагледен пример как разсъждава човек, който е издържан цял живот от грантове и от данъкоплатците. Хора, ЕС в момента е СССР от 80-те години. Идиокрация от бездарни и безлични бюрократи за лидери, а зад кулисите агентите от КГБ ("дълбоката държава" и глобалистите в случая с ЕС) подготвят прехода към пазарна икономика (в случая с ЕС - "the great reset" и прехода към carbon zero деиндустриализирана икономика). 


Знаете ли, дълбоко в себе си и най-побеснелият русофоб осъзнава, че Запада се управлява от полуидиоти, от най-безличните и некадърни бюрократи и комсомолци - Лиз Трус, Байдън, Камала Харис, Борис Джонсън, Урсула, Трюдо, Макрон, Шолц - буквално НЯМА ЕДИН нормален лидер, геополитик и стратег. Нито един, само бюрократичен планктон. 


И най-побеснелият русофоб знае дълбоко в себе си, че Путин е около хиляда пъти по-умен и по-добър стратег от неговите лидери - всъщност какъв Путин, дори един Ердоган е геополитик, какъвто безличният либерализъм не е способен да произведе. Именно заради това е този побеснял лай и истерия от такива хора - това просто издава техния страх, защото усещат накъде отиват нещата и кой ще спечели това решаващо геополитическо противопоставяне.

 

Това е лаенето на страха и ужаса, маскирано като "ентусиазъм". Екзистенциалният страх, че всички митове, с които си бил отгледан, за хилядолетния либерален евроатлантически "райх", който ще властва над Земята докато свят светува, благодарение на своите "по-висши ценности", ще рухнат пред очите ти докато си жив - и ще осъзнаеш, че това за "по-висшите ценности" е била обикновена илюзия, винаги е ставало въпрос само за груба геополитическа сила, която в един момент е започнала да корозира и изчезва.


Тихомир Чергов

Последни новини