Общество и култура - 2021-05-08 14:35:41

Млади пазарджиклии зарадваха стотици баби и дядовци по Великден и Гергьовден

Общество и култура Млади пазарджиклии зарадваха стотици баби и дядовци по Великден и Гергьовден

За втора поредна година младежи от Пазарджик организираха благотворителна кампания под надслов "Помогни на баба и дядо за Великден".  В хода на инициативата стотици баби и дядовци получиха козунаци и хранителни пакети с продукти от първа необходимост, с добавени към тях признателност и уважение. 
Фейсбук групата  "Аз съм от Пазарджик е мястото, където се събират младежите, а стремежът им е това да се превърне в ежегодна инициатива. За коментар потърсихме някои от инициаторите на доброто дело. Ето какво содели с нас д-р Георги Гагов:"На връх Великденските празници проведохме инициативата "За Баба И дядо". Тя ни даде възможност да се докоснем до обикновените хора, жители на Пазарджик, които са в затруднено положение и да им покежем, че не са забравени.Искахме да изпратим послание към възрастните хора, наши родители, баби и дядовци, които изградиха живота ни, че е време ние да се погрижим за тях, като знак на благодарност.
Това е една от многото ни иницаитиви, ще продължаваме да помагаме с всички сили, благодарение разбира се и на подкрепата на нашите приятели, и съмишленици от любимия ни Пазарджик!"
"Ние не просто носим храна на възрастните, ние им носим и по малко любов, признателност и топло отношение. Носим им едно напомняне, че ние младите не сме ги забравили и няма да го направим, защото те са част от нас. Но ще направим така, че това да се превърне в ежегодно събитие по Великден и Гергьовден", сподели Александър Проданов, койо също е сред основните деятели в благотворителните инициативи на Фейсбук групата "Аз съм от Пазарджик". Според него най-важното, което трябва да покажем на нашите баби и дядовци са уважението и любовта. Да покажеш интерес, да питаш "как си?" понякога е достатъчно за един възрастен човек, за да знае, че там има някой, на който може да разчита.
"В хода на акцията тази година успяхме да раздадем 3 тона храна на възрастни хора, оставихме козунаци и сладкиши в няколко пенсионерски клуба, достигнахме до някои от най-нуждаещите се", допълни още Проданов.
Как се случва доброто дело ни обясни друг млад член на "Аз съм от Пазарджик"-Георги Кръстев, който наскоро се завърна от Австрия, където е учил:
"Със собствени средства и дарения закупуваме храна от складове на едро. Пазаруваме предимно най-необходимото и най-трайното като ориз, боб, леща, брашно, олио, макарони, захар, сол, пастет, консерви с риба, добаваме нещо сладичко или плодове, които подреждаме в отделни чанти. После лично раздаваме част от чантите на предварително посочени или случайно срещнати възрастни, а останалата част разпределяме към отговорниците по квартали, които от своя страна се грижат помощите да достигнат до най-нуждаещите се. До момента сме успели да раздадем около 3 тона хранителни продукти на над 300 възрастни, а с моята приятелка младата писателка Цветелина Жулева и в момента продължаваме да раздаваме, дори и след обявения край на акцията, тъй като ни останаха още продукти."
"Радваме се, че и тази година успяхме да вдъхновим толкова много добри хора, които да обединим  около тази кауза. Изключително сме благодарни на всички доброволци, без които нямаше да успеем да достигнем до толкова много хора. Разбира се огромни благодарности и на дарителите в кампанията, които няма да изреждам поименно, а само ще спомена, че това са преподаватели, учители, цял колектив на детска градина, общественици, духовници, бизнесмени, политици, лекари, приятели от България и чужбина, и съпричастни хора от Фейсбук!", написа на своя профил в социалните мрежи координаторът на каманията Димитър Попов. 

Последни новини