Новини - 2021-05-25 12:05:01

Минеков заплаши Кошлуков с уволнение заради брифинга на ГЕРБ, който прекъсна програмата на БНТ

Новини Минеков заплаши Кошлуков с уволнение заради брифинга на ГЕРБ, който прекъсна програмата на БНТ

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков е възмутен от прекъсването на програмата на Българската национална телевизия и извънредните излъчвания на пресконференции на ГЕРБ, и по-конкретно на 22 май, когато същото направиха и двете големи частни телевизии.


"БНТ извършиха сериозно нарушение и искам да знаем дали това е престъпление", заяви Минеков в предаването "Алтернатива" по TV1 днес. Според министъра случаят е скандален и граничи с "намеса в националната сигурност".


"В България има 150-200 партии. С какво те са по-различни от бившата управляваща партия? По закон прекъсване в националната телевизия и радио може да става, когато има земетресение. Смятате ли, че партия ГЕРБ е земетресение? Или че нейният вожд може да бъде определен като природно бедствие?", запита Минеков. Той заяви, че ще изпрати официално писмо до СЕМ с настояване за проверка по случая, а отговор ще бъде търсен и от изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.


"Ако той не ми отговори, аз ще настоявам за неговата незабавна оставка, въпреки, че той вече си е за оставка", категоричен бе служебният министър.