Новини - 2020-12-16 12:58:48

Мая Манолова и Отровното трио ще се явят заедно на парламентарните избори през 2021

Новини Мая Манолова и Отровното трио ще се явят заедно на парламентарните избори през 2021

Гражданската платформа на Мая Манолова “Изправи се.БГ” и организаторите на летните протести – т.нар. Отровно трио са постигнали “принципно съгласие” за общо явяване на предстоящите парламентарни избори през 2021 година. 


Това съобщи адвокат Николай Хаджигенов на своята страница във Фейсбук. Той е лидерът на Отровното трио, което организира голяма част от демонстрациите с искане за оставка на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Под съобщението се подписаха и другите двама, които образуват Триото-Проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян. 


Ето какво гласи самото съобщение, което не бе голяма изненада в контекста на все по-голямото сближаване между Манолова и Триото напоследък :


"След оповестяването на възможна най-ранна дата за провеждане на парламентарните избори от президента на Републиката, „Отровното трио и гражданите“ продължи още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов.


Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно.


Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение.


Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие.


Проф. Велислав Минеков

Адв. Николай Хаджигенов

Арман Бабикян"