Новини - 2023-12-05 13:30:29

Любомир Гечев е новият заместник-кмет на Пазарджик

Новини Любомир Гечев е новият заместник-кмет на Пазарджик

Любомир Гечев е новият заместник-кмет на Пазарджик. Гечев е настоящ общински съветник от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той ще отговаря за дейността на три дирекции в общината – дирекция „ Бюджет и общинска собственост“, дирекция „Архитектура и териториално устройство“ и дирекция „Строителство, транспорт и околна среда“. Неговата позиция на общински съветник ще бъде поета от Нона Загорска. Гечев встъпва официално в длъжност след заповед за назначаването му от кмета Петър Куленски.


Любомир Гечев е роден и е израснал в град Пазарджик. Възпитаник на Езиковата гимназия. Щастливо женен с прекрасна съпруга и невероятен син, който в момента е третокласник тук в Пазарджик. Следва в България и Германия, притежава магистърска степен по Икономика със специалност “ Финансов мениджмънт и маркетинг“. Дългогодишен член и участник в програмата за висши ръководни кадри Retail Lab към университет Санкт Гален, Швейцария.


Ментор по практически проекти на студенти от университета за приложни науки – FHS Санкт Гален, като един от проектите бива номиниран за наградата „Young leaders award”. Работи като ръководен кадър в централите на международни компании като OBI груп холдинг (Германия) и SFS груп (Швейцария). През 2019 се връща в Пазарджик. Последно отговаря за пазарите в Западна Европа и ръководи дъщерната фирма на компания от сектора за възобновяема енергия.

Последни новини