Новини - 2022-02-02 08:57:37

Костадинов: Кирил Петков пое ангажимент зеленият сертификат да бъде премахнат

Новини Костадинов: Кирил Петков пое ангажимент зеленият сертификат да бъде премахнат

След проведен вчера телефонен разговор между лидерите на "Продължаваме Промяната" и "Възраждане" е станало ясно, че Зеленият сертификат ще бъде премахнат. Кирил Петков лично е поел ангажимента това да се случи. Новината бе съобщена от Костадин Костадинов на неговия профил в социалните мрежи. Възрожденецът обеща на управляващите, че ако до 2 февруари сертификатите не бъдат премахнати, той и сподвижниците му, които стават все повече, ще поведат втори национален протест по темата. Ето какво написа лидерът на "Възраждане" във Фейсбук:


"След като заявихме, че ако до 2 февруари нямаме ясен отговор от правителството какви действия ще се предприемат за премахване на зеления сертификат, ще излезем отново на протест, вчера Петков ми се обади и разговаряхме по телефона. Той пое два ангажимента - работната група за премахването на сертификата, свикана по наше настояване, да продължи прекъснатата си работа, и зеленият сертификат да бъде премахнат. Уточнихме се, че експертите (нашите и на правителството) ще решат кога ще стане отмяната на сертификата, като самата отмяна няма да е по-късно от април. Днес здравният експерт на правителството проф. Радка Аргирова заяви, че според нея това може да се случи още през март. Нашето мнение, естествено, е това да стане още този месец.Радвам се, че управляващите проявиха разум по този важен за обществото ни въпрос. Надявам се до седмица да имаме окончателно решение с ясни срокове. Крайно време е да приключим с това доказано вредно "зелено" безумие - България има много по-тежки проблеми за решаване!"
Самата съветничка на премиера по въпросите, свързани с пандемията-проф. Радка Аргирова, съобщи преди минути в ефира на Нова телевизия, че най-късно до месец предстои премахването на Зелените сертификати. "При 11 000 заразени на ден няма как да премахнем Зеления сертификат. Когато обаче този брой спадне, ще спадне и заболеваемостта, а тогава ще спадне и показателят, по който решаваме какво да правим-броят на интензивните легла. Когато и това стане, ще отпадне и Зеленият сертификат", подчерта съветникът на премиера. 

Последни новини