Новини - 2022-02-17 09:30:00

Костадин Костадинов: Протестите в сряда ще бъдат мащабни

Новини Костадин Костадинов: Протестите в сряда ще бъдат мащабни

Автор: Нова телевизия


Протестите, организирани от „Възраждане” в сряда, ще бъдат мащабни, а властта я е страх. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов пред Нова телевизия.  Той припомни, че основното искане на "Възраждане" е премахването на зеления сертификат. 

Костадин Костадинов отговори на отправените вчера обвинения, че криминални лица участват в организацията на протеста. „По същата логика мога да кажа, че има криминални хора, внедрени във властта”, заяви Костадинов.Според него атаката е политическа. „Просто ги е страх. Това, което чух вчера, едно към едно повтаря реплики на Младен Маринов от 2020 г. Сега с всяко свое действие показват, че това е защитна реакция, защото протестите в сряда ще бъдат много мащабни. Не защото ги организираме ние, а в обществото се натрупва доста гняв срещу липсата на реална промяна”, каза Костадинов. 

Той предупреди, че хората са доста изнервени и „може да стане абсолютно всичко, като например хората да откажат да си тръгнат” от протеста. 

„Искам да счупя това управление, искам да го премахна, искам да стане така, че да не ни управляват хора, които се отчитат в чужди посолства, като отидат в метрополията водят със себе си американския посланик. Искам да ни управляват хора, които като кажат нещо, да го изпълняват”, заяви още лидерът на „Възраждане”.
Той припомни, че основното искане на партията му е премахването на зеления сертификат. „В сряда е заседанието на МС. Каня всеки българин, който смята, че правата му са нарушени, да дойде и да поискаме сметка”, каза Костадинов.Относно вероятността за провокации, Костадинов каза, че на предишния протест е имало двама провокатори, които са били арестувани. 

„Властта се страхува, както се страхуваше и предишната власт. Когато властта се страхува от собствения си народ, тя губи легитимация, тя няма правото да управлява”, заяви още Костадинов.


 


Според него управляващите „симулират” борба с главния прокурор.