Свободно мнение - 2021-04-02 14:34:53

Костадин Костадинов: Пожелавам си по - добро бъдеще за България, което да бъде извоювано от всички нас

Свободно мнение Костадин Костадинов: Пожелавам си по - добро бъдеще за България, което да бъде извоювано от всички нас

-Здравейте, господин Костадинов. Добре сте дошъл в пазарджишко. Кажете с какви впечатления сте от нашия регион?-Хубав български край като цялата ни държава, но за съжаление обаче, както и всички останали краища на България, е понесъл доста сериозно ударите на последните 30 години разруха. Вижда се, че липсват хора, вижда се, че селата, едно след друго, започват да губят населението си, паднали къщи, занемарени улици, липса на поминък- всичко онова, което се вижда в цялата наша, за съжаление доста пострадала държава. -Как успявате да водите предизборната си кампания в условия на заключване? Как се срещате с хората?


-Говорим с хората по улиците. Ето например срещите ни в пазарджишко-говорим с хората по улиците. В Пазарджик се срещнахме с повече от сто души в центъра на града на открито. Да-беше студено, да-духаше и вятър, но в крайна сметка  такива са условията, в които сме поставени. Не е наш избора. Мисля, че всички ние сме наясно с това, че тази ситуация със затварянето е абсолютно изкуствена, за да може да се саботира предизборната кампания, да се уплашат хората, за да не отидат да гласуват. Ето защо аз ще ги призова от вашата медия да отидат да гласуват! Нека да покажат, че има действително основание управляващият елит да се страхува от нас българите.-Оценката ви за мерките за справяне със здравната криза, в която изпаднахме последните няколко седмици?-Тя е създадена от тях, ние не сме изпаднали-вкараха ни в нея. Тя е абсолютно изкуствена и тези мерски всъщност до голяма степен следват сценария, който беше в останалата част от европейските държави. Те са доказано неефективни, те са вредни и трябва да бъдат премахнати. Ако "Възраджане" упралвява държавата още утре Националния оперативен щаб ще бъде разпуснат, а всички ограничителни мерки ще бъдат премахнати. След това ще има и компенсации за пострадалите предприемачи и работници, защото безработицата в страната се увеличи почти два пъти само за една година. Имаме 420 000 безработни и незивестно какъв брой фалирали бизнеси. За всички тези деяния управляващите трябва да понесат своята отговорност. -Затова ви задаваме и следващия въпрос. Вие какво бихте променили в подхода към коронакризата  сега, когато "Възраждане" вече е в парламента?
-Аз го казах-просто няма коронакриза. Има един щам на грипния вирус, който като всички останали грипни вируси изобщо не е безопасен и не е за подценяване, не е безобиден, но и в никакъв случай не е толкова смъртоносен, какъвто се опитват да ни го представят. Това, което ние ще направим е да направим пълна нормализация на страната, пълна нормализация на живота и възможност за здравната система спокойно и без да бъде поставяна под натиск от масовата паника и психоза, която се насажда от проправителствените медии, да се погрижи все пак за хората, които имат нужда от помощ, защото действително при този грип има доста случаи, в които се развива двустранна бронхо-пневмония, има случай, в които хората имат нужда от сериозна медицинска помощ, но така е било от десетилетия, и така ще бъде занапред. -Македония! Може ли тя да обедини българите поне в една кауза?-Тя винаги е била обединителна кауза за България и смятам, че бъдещето на България и Македония е общо, в една държава, защото ние сме един народ, разделен в две държави.
-Какво ще си пожелаете два дни преди изборите?
-Пожелавам си едно много по-добро бъдеще за България, което да бъде извоювано от всички нас заедно, от целия български народ. Затова и един от нашите девизи е: "Повярвай в България!"