Новини - 2024-04-15 07:04:48

Кои са новите зам.-кметове на Община Пазарджик?

Новини Кои са новите зам.-кметове на Община Пазарджик?

Въвеждането на новите фигури на трима зам.-кметове стана ясно, след като Общинският съвет одобри предложението на кмета Петър Куленски за промяна на структурата на общинската администрация с цел повишаване на ефективността й. След назначението на Любомир Гечев като зам.-кмет, ръководещ дирекция „Бюджет и общинска собственост“, дирекция „Архитектура и териториално устройство“ и дирекция „Строителство, транспорт и околна среда“,  новите зам.-кметове ще отговарят за образованието, културата, спорта и младежките дейности, европейски фондове и програми, социални дейности и здравеопазване по фундаменталните политики в управленската програма на кмета Куленски.Коя е Таня Колчакова - Янева, новият заместник-кмет с ресор „Образование, култура, младежки дейности и спорт“?

37-годишната Таня Колчакова - Янева завършва с отличие Езикова гимназия “Бертолт Брехт“ в родния си Пазарджик. Впоследствие продължава образованието си в престижни университети в България и чужбина. Дипломира се по специалността „Право“ от Университета в Дюселдорф, Германия. Получава бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ с фокус върху маркетинг, контрол, събиране на данни и статистически анализи от същия университет през 2012 година, като придобива и допълнителна специализация по глобален мениджмънт в Университета в Гренобъл, Франция, където получава пълна стипендия. През 2018 г. завършва магистърска степен по „Правни науки“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

Професионалният ѝ път започва в чужбина, където още по време на следването си стажува в Европейския парламент в Брюксел (2007). По време на магистратурата си у нас се обучава в адвокатската кантора „Богданов и Пенев“ (2010). След това професионалният й път преминава през една от най-големите банкови институции във финансовия център на Германия – гр. Дюселдорф, а именно Targobank (2012), където развива компетенции като финансов и маркетинг анализатор. В следващите години работи по управлението на марката на глобалния гигант METR, фокусирайки се върху дигиталните анализи. Между 2015 и 2023 г. отговаря за уеб анализите на глобалната компания за технологии, академични и фармацевтични изследвания Quiagen с дейност в над 25 държави, където впоследствие координира разработването на най-голямата платформа за дигитално образование в САЩ. 


Коя е Гергана Ичева, новият заместник-кмет с ресор „Социални дейности и здравеопазване“? 

41-годишната Гергана Ичева е родена в гр. Пазарджик, където завършва ПМГ “Константин Величков“. Образованието си продължава в Софийския университет “Св. Климент Охридски“, където завършва специалност „История и Европейски отношения“. 

Гергана притежава богат опит в държавната администрация, като работи първоначално в Министерството на икономиката и енергетиката, където отговаря за икономическите, регионални, вътрешни, външни и правни политики на Европейския съюз. Професионалният й път преминава през позицията на старши експерт в отдел МИПД на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (2008) и главен експерт “Връзки с обществеността” в Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на народна Република България (2008-2010). 

В периода 2010-2012 г., Гергана Ичева е общински съветник в Община Пазарджик. В следващите 10 години трупа опит като експерт по организация по труда в компания за управление и рециклиране на отпадъците, базирана в Община Септември. От 2022 г. е Директор в ОД на Държавен фонд “Земеделие“, гр. Пловдив, където отговаря за организирането, координирането и контролирането на цялостната дейност по предоставяне на информация за политиката на фонда, условията, критериите, изискванията и документите, необходими за финансово подпомагане на земеделските производители в района.


Кой е Нино Ненов, новият заместник-кмет с ресор „Европейски фондове, програми и проекти“?

33-годишният Нино Ненов поема ръководството на ключовото за развитието на инвестиционната политика и управление на европрограми направление в Община Пазарджик. 

Нино Ненов е от Пазарджик, където завършва Езикова гимназия "Бертолт Брехт". След това учи английска Филология в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". 

От 2012 г. работи в областта на търговията и производството, заемайки ключови позиции в международни компании в Пазарджик -  от привличане на нови клиенти, през управление на износа и търговските процеси в международната “Ди Ес Смит България", където израства до нивото отговаря за планирането и логистиката на компанията, до разработването на ключови стратегии за развитие на международни пазари. От близо година професионалният му път е свързан с управлението на проекти в сферата на аутомотив индустрията в един от най-големите работодатели в Общината – Костал.