Новини - 2024-05-15 08:13:54

Кметът постави първа копка на новия физкултурен салон в ОУ "Проф. Иван Батаклиев"

Новини Кметът постави първа копка на новия физкултурен салон в ОУ "Проф. Иван Батаклиев"

Пазарджик постави началото на строителството на дългоочаквания нов физкултурен салон в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“!


 

Днес в двора на училището се състоя тържествената първа копка за изграждането на нов физкултурен салон. Събитието отбелязва началото на дългоочакваното построяване на новата спортна база на училището, което следва да приключи навреме за старта на учебната 2024/2025 година.


 

Този нов физкултурен салон е от силно значение за училището. През зимата и есента учениците са принудени да извършват упражнения в класните стаи поради липса на подходящи спортни съоръжения. Завършването на проекта ще предостави на учениците модерно оборудване и безопасна среда за спортуване, което ще допринесе значително за тяхното физическо развитие и благополучие.


 

Кметът Петър Куленски подчерта значението на проекта, особено в контекста на предишни затруднения с финансирането: "Осигурили сме средства в същия размер, в който Министерството на младежта и спорта е отпуснало още през декември 2021 г. Тогава те са били похарчени от бившето ръководство на Общината незнайно за какво. Сега, с новото финансиране от 833 000 лева, което е строго целево, можем най-накрая да осигурим на нашите деца подходящи условия за спорт през цялата година."


 

Той добави още, че Община Пазарджик е въвела строги мерки за контрол върху използването на обществени средства, за да гарантира, че подобни нерегламентирани действия с общинските финанси няма да се повторят в бъдеще. "Всички средства, отделени за инфраструктура за децата на Пазарджик, ще бъдат обект на засилен контрол от страна на Общината. Всичко за децата ще се случва в условия на пълна прозрачност." заяви кметът

Последни новини