Общество и култура - 2024-04-08 09:10:24

Кметът откри Седмицата на гората с децата от ДГ "Здравец"

Общество и култура Кметът откри Седмицата на гората с децата от ДГ "Здравец"

Кметът Петър Куленски откри Седмицата на гората заедно с децата на ДГ „Здравец“. Едноседмичната инициатива е една от най-старите от нас, като през 2025-та година ще се навърши столетие откакто се организира. Събитието се организира под опеката на Регионална дирекция на горите – Пазарджик, която почита и професионалния празник на лесовъдите, който е днес.


Ето какво сподели кмета Куленски:


„Гората е живот и обща отговорност.С тези думи открихме тазгодишната Седмица на гората заедно с децата от ДГ „Здравец“ – инициатива, стартирала на национално ниво, която тази година става на 99 години и е една от най-старите у нас.  Благодаря за поканата от Регионалната дирекция на горите – Пазарджик и възможността да споделим важните послания на инициативата заедно.Горите са живот, който ни заобикаля и за който често забравяме. А истината е, че без тях не можем, не можем да разчитаме и на повече чист въздух в рамките на градската среда, без да се грижим за дърветата навсякъде. Ето защо искам да благодаря за усилията на цялата лесовъдска колегия, които днес имат и професионален празник, които се грижат за това горите ни да съществуват, да се обновяват и да растат. И да предават значението от това на всяко следващо поколение.


А към цялото общество отправям следния апел: засадете дърво този месец и се погрижете за него. Всеки сам усеща за себе си каква е разликата между това да живееш в град с много зеленина около теб и такъв, в който тя отсъства. Защото горите са живот и обща отговорност!“