Новини - 2024-02-13 17:53:21

Кметът Куленски подписа с държавата проекти за града и селата на стойност 26 милиона лева

Новини Кметът Куленски подписа с държавата проекти за града и селата на стойност 26 милиона лева

Огромни проекти за благоустройство на община Пазарджик ни очакват тази година. Току що на своята фейсбук страница кметът Петър Куленски обяви, че са подписани първите проекти за града и селата на стойност 26 милиона лева, а предстоят да се подпишат и за още 24. Ще се ремонтира центъра на Пазарджик, квартал Ябълките, квартал Болницата. Основен ремонт ще бъде направен и на булевардите“България”, “Ивайловско шосе”, улиците "Пловдивска", "Димчо Дебелянов" и "Батенберг", а нови канализации ще бъдат изградени в селата Ивайло и Мокрище. Вижте какво написа кметът на своята страница:


❗️Община Пазарджик е една от първите, които подписаха споразумения за финансиране на общински проекти от държавния бюджет! 🤝Ето кои са те:✅Доизграждане на канализационна и водопроводна мрежа на с. Ивайло✅Реконструкция на тласкателен водопровод на с. ВеличковоКакто и проектирането на:✅ Благоустрояване и реновиране на кв. “Ябълките”


✅ Благоустрояване и реновиране на кв. “Широк Център”


✅ Основен ремонт на “Ивайловско шосе”


✅ Основен ремонт на ул. “Пловдивска” 


✅ Основен ремонт на бул. “България”


✅ Основен ремонт на ул. “Димчо Дебелянов”


✅ Основен ремонт на ул. “Ал. Батенберг”


✅ Канализация на с. Мокрище🤝Предстои да подпишем договори за останалите проекти на стойност от още 24 млн.лева или общо 50 млн. лева, които ще отидат за качественото облагородяване на Община Пазарджик. Още средства ще бъдат привличани и защитени адекватно през следващите години, за да отидат точно там, където има най-голяма нужда, с реален контрол върху качество на изпълнението и в условия на пълна отчетност по разходването на средствата. И ще стане ясно, че Пазарджик може повече. Много повече.

Последни новини