Новини - 2021-12-03 07:53:57

Кирил Петков: Време е да направим една България, с която да се гордеем

Новини Кирил Петков: Време е да направим една България, с която да се гордеем

“Време е да направим България, с която да се гордеем” – заяви председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.
"Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Това е човек, който представлява не само своите избиратели, а целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ. Горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на земята. Но за съжаление прекалено дълго време голяма част от народните представители преди нас не са си свършили работата и заради това България е изправена пред огромни предизвикателства. 


Близо 2 милиона българи са напуснали България. На всеки площад, където се срещахме с наши избиратели , хората ни молеха през сълзи да върнем младите обратно. Над 40% от внуците на тези хора не успяха да се справят с матурите в 4 клас.”
“Какво да кажем за хората в Ямбол, в чиято болница хората се пренасят в одеала. За Силистра – където хората още чакат мост над Дунав. За Габрово – където няма връзка между северна и южна България. Монтана, която може да бъде под вода заради неукрепена стена на Дунав. Пловдив, където не е довършено едно кръгово движение. Магистрала “Хемус”, която уж строим от толкова години.”, емоционално обяви той.
“Къде са били народните събрани? Отговорът е ясен – алчност, егоизъм, нехайство. Качества не на всички, но на много от тях. По разбитите пътища гледаме луксозни автомобили, но не на успели хора, а на депутати.”
“Време е за нулева толерантност към корупцията. Време е да защитаваме истинските интереси на хората. Да направим България, с която да се гордеем. Да направим просперираща България. Време е България да бъде лидер в района и пример за добросъседство. Време е за България, където младите се връщат обратно. Време е за иновации, инвестиции, конкурентноспособност. За нов смисъл в думите народен представител”.